Thursday, June 7, 2012

464. The Plaza Food Hall


Tidigare idag bokade vi på Ett annat-redaktionen biljetter till San Francisco, där vi ska tillbringa två härliga sommarmånader! Ett annat New York kommer trots detta att under sommaren uppdateras med två-tre tips per vecka som vanligt, och systerbloggen Ett annat San Francisco likaså. Vi kommer dessutom att fortsätta dela med oss av New Yorkska minitips på Ett annats Facebook-sida (som du hittar här). Den enda förändringen under sommaren är att vår Instagram (där vi går under namnet ettannatnewyork) kommer att bestå av ögonblicksbilder från San Francisco, så håll koll på den någon gång i början av Juli då vi beger oss västerut! Nu till dagens tips, där vi besökt The Plaza Food Hall i Midtown.


The Plaza Food Hall kan enklast beskrivas som en saluhall av en något lyxigare kaliber. Den är belägen i källaren under anrika The Plaza Hotel, något som återspeglas i både inredning och utbud. Ett tjugotal olika restauranger och matbutiker har öppnat filial i matkällaren, och vill du äta på plats finns det flera strategiskt utplacerade bord att slå sig ned vid.


New York-institutioner som Luke's Lobster, Billy's Bakery och David Burke är bara några av de namn du hittar hos The Plaza Food Hall, och vare sig du är sugen på lunch eller en sötsak kommer du att finna det du söker någonstans bland de upplysta diskarna. Vi på redaktionen är för tillfället på jakt efter den perfekta bröllopstårtan, och kan med glädje meddela att en av våra favoriter efter veckor av provsmakande finns representerad i matkällarens utbud. Namnet på denna favorit kommer vi att avslöja i ett framtida inlägg helt vigt åt det perfekta New York-bröllopet.


Om du gillar att besöka saluhallar är The Plaza Food Hall något av ett måste. Stället utstrålar en härlig lyx, och några av det samtida New Yorks mest ansedda matinrättningar finns representerade i det välredigerade utbudet. Skulle en picknick stå på agendan ligger dessutom Central Park på andra sidan gatan.


View Larger Map
The Plaza Food Hall
1 W 59th Street (mellan 5th och 6th Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment