Thursday, November 26, 2009

105. Billy's Bakery


Jag har i tidigare inlägg skrivit om min förkärlek till fikabröd i alla dess former, med favoritdestinationer som Crumbs och Rocco's. Dessa två fik är specialiserade på cupcakes och italienska desserter, och turen har nu kommit till ett litet bageri där man riktar in sig på amerikanska klassiker. Vi beger oss därför till Chelsea, och Billy's Bakery.


Billy's Bakery öppnade 2003, med idén att baka och servera helamerikanska bakverk som cupcakes och äppelpaj. 40-talet har varit en inspirationskälla både inrednings- och menymässigt, och man har lyckats fånga känslan av en mer bekymmersfri tid (om man bortser från att världen då låg i brinnande krig), där mat lagades med kärlek som huvudingrediens.


Det folk i allmänhet besöker Billy's för är deras cupcakes, som serveras med en rejäl dos av både frosting och ovannämnda kärlek. De är snäppet mindre än de som serveras på Crumbs, men är trots detta fyllda till gränsen med smak. Allt som serveras är bakat från grunden, och det är i stort sett omöjligt att hitta någonting bakom disken som inte är rykande färskt.

Billy's är ett trevligt ställe att ta sig en kort fikapaus. Speciellt på hösten är det extra mysigt, när regnet faller och stan är maximalt grå. Personalen är trevlig, kaffet starkt, och bakverken söta; jag tror inte att man kan begära mycket mer än så. Det bör dessutom nämnas att fikets äppelpaj är gudomlig.

Lokal finns även i Tribeca.


Billy's Bakery
184 9th Ave (mellan W21st och W22nd Street)
Manhattan

3 comments:

Anonymous said...

Hej!
Jag blev tipsad om er blogg av en kollega ca 1 mån innan hela min familj åkte till New York. Vill ge ett STORT TACK till er för den här underbara bloggen :) Besökte flera av de butiker & matställen som ni tipsar om! Gav verkligen en guldkant på vår semester!
VH Caroline

Daniel said...

Tusen tack! Nu blev jag glad! :)

Maggan said...

Jag vill passa på att tacka jag med. Mycket bra tips som verkligen förhöjde vår resa.

Post a Comment