Sunday, February 1, 2009

Frågor och svar

Vilka är personerna bakom Ett annat New York?

Vi är två personer som skriver Ett annat; en amerikanska och en svensk. En av oss växte upp i San Francisco, och den andra i Kumla. Vi tycker det är en bra kombination. Fängelsekopplingen är emellertid en ren tillfällighet.

Hur hamnade ni i New York?

Det var jobb som förde oss hit. Innan New York bodde vi bland annat i Boston och San Francisco.

Så vad jobbar ni med?

Vi jobbar båda på TV-stationen ABC. Hon som redigerare, och han som producent.

Var i New York bor ni?

Vi bor på 75th Street på Upper East Side. Det är ett lugnt och skönt område att bo i, med en charmig genuin New York-känsla. Dessutom finns det många mysiga diners och barer i grannskapet, och det är nära till Central Park, vilket vi gillar.

Varför skriver ni Ett annat New York?

EANY föddes efter en lång diskussion med en besökande kompis om vad man egentligen vill se och uppleva som besökare. Vi kom fram till att dom traditionella turistattraktionerna hittar man utan en guideboks hjälp, och att dessa dessutom ofta klaras av på en dag eller två. Andra ställen, såsom restauranger, shopping, etc, kan man dock behöva en hjälpande hand med, och vi vill dela med oss av det som gör New York till en så underbar stad. Vi vill vara som en kompis som tipsar om sina favoriter.

Dessutom är det en ypperlig motivation för oss själva att bege oss ut och upptäcka nya ställen.

Hur väljer ni vad ni skriver om?

Ända sedan kompisar och medarbetare fick reda på att vi skriver EANY får vi en massa tips från så vitt skilda källor som infödda New Yorkers, TV-personligheter, och inflyttade Williamsburg-bor, som alla vill dela med sig av gamla favoriter och nya upptäckter.

Vi hittar dessutom en massa ställen genom att bara vara ute och låta nyfikenheten styra våra steg.

Provar ni alla ställen ni skriver om?

Ja. Allt vi skriver om har fått tummen upp av oss på redaktionen. Gillar vi inte ett ställe skriver vi helt enkelt inte om det.

Kan ni länka till min sida?

Vi länkar vanligtvis bara till kompisar, samt andra resbloggar som vi gillar.

Vilka personer läser Ett annat New York?

Merparten av våra läsare är folk som planerar ett besök till stan. En del läser EANY bara för nöjes skull, och vi har dessutom en trogen skara New York-svenskar som dagligen återvänder till bloggen. Cirka 65% av våra läsare är kvinnor.

Hur köper jag en annons på Ett annat New York?

Vi säljer annonser direkt till företag, och är dessutom med i annonsnätverket Tailsweep. Kontakta oss för ytterligare information.

Vill ni bli vän med mig på Facebook?

Absolut! Vi har en Facebook-sida som du hittar här!

Jag har en fråga, kan ni besvara den?

Lämna din fråga i kommentarsfältet. Vi gör vårt yttersta för att besvara alla frågor som trillar in, men ibland hinns det tyvärr inte med, och det ber vi om ursäkt för. Chansen är större att din fråga blir besvarad om den lämnas som en kommentar än om den e-mailas. Absolut störst chans är det emellertid om du ställer frågan på vår Facebook-sida, då kan även andra läsare av Ett annat New York ge sina svar på din fråga.

Hur kontaktar jag Ett annat New York?

Använd kontaktlänken i sidans högra kolumn. Eller klicka här.

Vill ni ta en fika, eller en kall öl?

Absolut! Kontakta oss så kollar vi om vi har tid!

55 comments:

Anonymous said...

Tips på vad jag kan göra för min blivande man på vår bröllopsresa till New York i sep? Han kommer även fira sin 30års dag i staden. Tacksam för svar
Tack för en underbar blogg!
/Frida

Daniel said...

Ett mysigt ställe är Cienfuegos som vi precis tipsat om. Det är toppen för en romantiskt drink. The Bourgois Pig är även det ett trevligt romantiskt ställe.

Vill du köpa en present rekommenderar jag Superdry eller Nom de Guerre, där man kan hitta mycket snygga herrkläder.

En picknick parken under Brooklyn Bridge (på Brooklyn-sidan) går inte heller av för hackor.

Trevlig resa!

Emma said...

Vad vet ni om Francois Payard på 714 Madison Avenue? Det skulle vara roligt att läsa era omdömen eftersom jag funderar på att ta dit pojkvännen när vi är i New York på hans födelsedag den 1 juli.

Tack för en väldigt bra och användbar sida.

/Emma

Daniel said...

Emma: Francois Chocolate Bar ar ett mycket mysigt stalle. Perfekt for en chocoholic, och kan definitivt rekommenderas for dessert. Det ar pa var lista over stallen vi vill skriva om, men det har inte blivit av annu... Vi far se nagon gang i framtiden. :)

Anonymous said...

Hej! gillar er sida skarpt.ger mycket insiration tillev. kommande resa.
var rekomenderar ni att man ska bo för att ha gångavstånd till sevärdheter? prisnivå på mat, kan man äta för 70-100kr. Vad kostar taxi inom manhattan? driks os.v.
tack på förhand.
Helen

Anonymous said...

Hej!
Nyss hemkommen ifrån en kortare vistelse i New York & vill så gärna tacka för alla tips jag hämtat här. Blev lite av en sport att ta sig till dom olika mat ställena ni tipsar om :) Blev 8 st totalt. I gengäld vill jag rekommendera Café Gitane i The Jane Hotel på 113 Jane st.

Må så gott!
// Johanna

http://cherrypatter.com/2010/01/cafe-gitane-excellent-french-moroccan-food-especially-avocado-toast-and-couscous-in-west-village-at-jane-hotel-or-nolita-manhattan-new-york-city/

Anonymous said...

Tack för en suverän sajt. Åker till NY om en vecka och listan på ställen ni tipsat om som jag vill besöka är lååååång.
Hälsningar HeleneL

Anne Säfström lanner said...

FANTASTISK SIDA!!!
Det är sånna som ni som gör att vi andra drömmer oss bort!! Otroligt!
Många år sedan jag var i stan sist. Nu har jag och mannen bokat in oss i mitten av maj för 4 nätter, 5 dagar. Inte länge men så får det bli!
Undrar följande. Vi är precis som ni en suckers för diners och mysiga hak. Var ska vi bo tycker ni? Vi gör gärna utflykter under dagarna men vill bo i ett område som är skönt och nice på kvällarna så vi slipper flänga runt kvällstid för att käka och strosa.
Skulle bli grymt tacksam för er hjälp

Mvh
Anne

Daniel said...

Tack for alla fina kommentarer!

Helen: Man kan absolut ata for 70-100kr. Dom stallen vi tipsat om som har ett $ ar alla under $10. var man ska bo beror lite pa vad man ska se. Ett hett tips ar att skaffa ett tunnelbanekort, da tar man sig enkelt och snabbt runt hela stan, och slipper omma fotter. :)

Anne: Diners och mysiga sma restauranger kryllar det av har uppe pa Upper East Side, mellan 70th och 90th St. Upper West Side ar aven det bra for dinners och mysmat.

Anne Säfström Lanner said...

Tack Daníel för ditt snabba svar. Nu har vi bokat hotell på Upper west Side (Belleclaire), det var svårt att hitta något i vårt prisklass på Upper East Side. Blir säkert hur bra som helst. MAnnen har redan bestämt att vi ska vandra brot mot East för att testa Lexington Candy. Kul!!
Mvh Anne

Anonymous said...

Hej!

Jag ska till NY i september och skulle vilja hitta någon fin inrednings/prylbutik med kubanska grejer. Har du något tips?

Eller om du vet någon bra inredningsbutik med japanska/kinesiska grejer?

Tack för en fantastiskt blogg!

/Linda

Daniel said...

Hej Linda!

Kolla in butiken Love Shine som vi skrivit om. Där hittar du en massa kubainspirerade prylar.

Hmmm... kinesiska/japanska prylar... där ska du
nog kolla in Pearl River Mart, speciellt deras övervåning (separat ingång), där har dom flest inredningsprylar. Annars brukar en promenad genom Chinatown vara ett bra sätt att hitta en massa spännande små butiker.

Trevlig resa!

Anonymous said...

Hej, hittade till er blogg igår och jag tycker den är super! Ska åka till New York i slutet av september och har börjat samla på tips vad vi ska se, göra och äta. :-)

Jag älskar vietnamesiska färska vårrullar med kyckling eller räkor etc. Har ni något bra tips på vart man kan äta goda sådana? Tackar så mycket på förhand!

Hälsningar,
Carola

Daniel said...

Hej Carola!

Nere i Chinatown finns det en massa Vietnamesiska restauranger. Ett par stallen som kan vara varda att prova pa ar Nhat Trang One pa 87 Baxter samt Cong Ly pa 124 Hester. Pa dessa stallen vet jag at de har Summer Rolls, som de farska varrullarna kallas.

Annars ar ett hett tips att bara knalla runt i Chinatown och dyka in pa en Vietnamesisk restaurang som ser spannande ut.

Trevlig resa, och tack for att du laser Ett annat!

Anonymous said...

Hej! Hittade denna suveräna sidan precis. Jag och min kille ska åkatill New york i mitten av augusti. Har ni tips på bra vegetariska restauranger?
Hälsar Sara

Daniel said...

Hej Sara!

Tack! Har pa bloggen kan du hitta tips om Red Bamboo, Angelica Kitchen, samt VP2 som ar var absoluta favorit bland stans vegrestauranger. Det finns dessutom ett nyoppnat stalle som heter Soy & Sake som ni kan prova. trevlig resa!

Anonymous said...

Hej!

Jag och min flickvän ska till New York om några veckor. Saken är den att vi är 18 och som jag förstått det så är åldersgränserna på alkohol väldigt hårda i USA. Finns det några ställen dit 18-åringar kan gå ändå? Eller som är till för just folk som inte rktigt är 21?

Vore väldigt tacksam för svar!

MVH
Oskar

Anonymous said...

Hallå
Först & främst, tack för en otroligt intressant sida. Vi har hittat en hel drös med tips som vi tänker testa när vi åker över nästa vecka. Men, vi har inte hittat några tips på bra Diners i närheten av The Bowery Hotel(335 Bowery). Vet ni några schyssta ställen där vi kan äta en TIDIG frukost?
//Bo

Daniel said...

Oskar: Leg kollas praktiskt taget overallt, sa det kan dessvarre vara knepigt att komma in pa barer om man inte har aldern inne.

Bo: Kolla in Remedy Diner pa 245 East Houston Street, det ar bara nagra kvarter bort.

Tack for att ni laser Ett annat! Trevlig resa!

Anonymous said...

Hej! Har ni ett bra tips på var kan vi äta frukost i Midtown, bor på 145 west 44 th street;

Hälsar sara

Daniel said...

Sara: Kolla in Cosmic Diner pa 888 8th Ave (vid 52nd st &8th Ave). Har atit dar ett par ganger, och det ar helt OK. Oppet dygnet runt dessutom.

Annars om ni har tid kan jag rekommendera att ni tar tunnelbanan upp till Upper West Side (tar ca 5 minuter) och besoker Good Enough To Eat.

Trevlig resa!

Unknown said...

Tjena!

Magisk site som jag ska sätta tänderna i inför resan i oktober. Undrar om ni har något tips på hur man samlar alla tips? Alltså så man slipper klippa och klistra in i t ex PowerPoint?

Ha det gott!

Mathias

Daniel said...

Mathias: Jag tror dessvarre att klippa och klistra ar det enklaste sattet att samla de tips du vill ha med dig.

Trevlig resa!

Mattias said...

Hej,

Jag och min sambo skall åka i mitten av december. Finns det några måsten vad gäller NY i vinterskrud?

Daniel said...

Mattias: NY ar mycket vackert om vintern. En promenad genom ett snoigt Central Park slar det mesta (bade med och utan sno). Dessutom far ni inte missa alla fina julskyltningar (Macy's, butikerna langs 5th Ave, etc). Sjalv ar jag dessutom tokfortjust i att hanga pa vinbarer nar det ar lite kyligare ute. Mycket mysigt!

Anonymous said...

Hej
Var i N.Y för 20 år sen och vill visa 17-åriga dotter staden. Var är bäst att bo?
Funderar på att åka till N.Y i början av januari.
Är det bra årstid..eller bara grått och regn? Vi älskar att fotografera...
Finns julskyltning kvar efter nyår?
Vad för musikal ska man se med henne?
Speciella ungdomsshoppingkvarter att rekommendera?
Kan man vara ute om kvällarna utan att det är farligt. Vilka kvarter ska man undvika?
Tacksam svar.
//Catharina

Daniel said...

Hej Catharina!

Bo kan man gora praktiskt taget varsomhelst pa Manhattan. Tunnelbaneforbindelserna ar mycket bra.
Borjan av Januari kan det vara mycket kallt, vadret ar ungefar som i Sverige under samma manad. Sjalv skulle jag foresla april, da ar vadret behagligare.
Julskyltningen ar nog borta efter nyar ar min gissning.
Det finns manga musikaler att valja mellan, varav manga ar sk off-Broadway, dvs lite mindre kanda. Annars ar Mama Mia alltid en hojdare om ni inte redan sett den.
Kul shopping hittar man runt Union Square, dar Forever 21 ar en kul butik for en 17-arig tjej. Filene's och Daffy's finns ocksa dar i krokarna. Annars ar East Village och West Village fyllda av kul andrahandsbutiker. Soho ar ocksa packat av shopping.
Det gar absolut att vara ute pa kvallarna. New York ar mycket sakert nufortiden.

Hoppas att ni far en trevlig resa!

/t0mas said...

Halloj,
Just hemkommen från NY efter 5 underbara dagar, mycke tack vare många tips från er!
2 tips till er: Ace hotel, 20W 29th Street och deras restaurang the Breslin med en stjärna i Michelin utan att vara överdyrt och Brouwerij Lane i Greenpoint Brocklyn, en beer store, med kvalitets bira och smakprover om man ska köpa på grovlers

Daniel said...

Hej Tomas!

Vad glad jag blir att du fick anvandning av Ett annat! Tack!
Brouwerij Lane later spannande, det ska kollas upp snarast mojligt!

Hanna said...

Hej!

Vi är tre tjejer som åker till New York i mars och min bästa vän fyller år under en av dagarna. Har ni något bra tips på vad man kan överraska henne med under den lördagen? Dessutom har hon en önskan om att äta nudlar ur en sån där typisk take away "burk/låda" - kan ni tipsa om något bra matställe där man får sådana?

Tusen tack!

Daniel said...

Hej Hanna!

En kul overraskning kan vara att ta med din kompis till Beauty Bar pa 231 E 14th St. Det ar en skonhetssalong dar man dessutom kan dricka drinkar.

Nudlar ur "take away" kan ni kopa praktiskt taget i vilken restaurang som helst i Chinatown. De kommer nastan alltid per automatik i en sadan forpackning nar man bestaller for att ta med sig.

Trevlig resa!

Anonymous said...

Hej!

Jag och min kompis ska studera i NY under två månader och skulle vilja hyra ett rum.

Har ni några tips på var man kan leta?

Oskar

Daniel said...

Oskar: Kolla in craigslist.org, dar kan ni hitta en massa rum till uthyrning.

Maarit said...

Kan du tipsa om vilken busslinje är bäst ur sightseeing synpunkt.Hopon bussar à 80 dollar intresserar inte speciellt.

annette said...

Hej, vet ni någon bra livsmedelsaffär där man kan handla roliga kryddor och olika grillsåser och dylikt. / Annette

Anonymous said...

Hej

Jag har hört att Henrik Lundqvist ska/har öppnat en restaurang i Tribeca. Har ni någon koll på det?

Anonymous said...

Jag vill också veta om Henriks restaurang :)

Anonymous said...

Hej! Tänkte bara höra om det är lätt att flytta till NY? Vet att man måste ha ett ''greencard'', men hur kan man få ett sånt?
Viktor

Anonymous said...

Hej
Undrar lite över vad man kan fira Nyår i NY.
Vi har med oss två döttrar 18 o 20 år.

Martin

Anonymous said...

Tips på löparrundor i NY? Ska dit i feb/mars och ser fram emot central park och high line, men tycker det vore kul med tips på någon runda som inte är lika uppenbar för någon som inte känner till stan. Helst inom ca 20-30km från mitten av manhattan.

Tack!
Patrik

Daniel said...

Själv brukar jag springa längs med East River mellan 80th st och 125th st. Det är en fin liten runda på ca 9km med utsikt över floden, The Bronx och Manhattan. Inte heller lika mycket folk som i Central Park.

Anonymous said...

Hej på er,
Kul site, ska åka med min 14 åring på långhelg. Vill INTE gå till Madison Square Garden eller på musikal. Vill istället odla hans musikintresse. Finns det någonstans man kan gå och lyssna på Hip/hop street m.m som är relativt lätttillgängligt? Andra tips?

Heson said...

Hej på er! Ska snart till NY på lite av en blixtvisit (3 nätter) och skulle bli jätteglad för några restaurangtips i närheten av East 42nd Street.

Anonymous said...

Hej,
kommer till NY om ett par dagar och har i sista minuten kommit på att det kunde vara kul att gå på ett bra Stand Up Comedy ställe. Tips?

henrik said...

vore roligt om ni gjorde ett besök på japantoys och skrev vad ni tyckte. Jag älskar eran sajt och har besökt många av ställerna då jag varit i nyc :)

// Henke

Anonymous said...

Hejsan ! Jag behöver lite hjälp.
ska till new york i juni och behöver hyra en lägenhet i 10 nätter. Men det känns som om det finns många som vill luras där ute - känner ni någon/några som hyr ut lägenheter under 10 nätter?
kan ni rekomendera någon sajt?

Vore supertacksam för svar! Tack så himla mycket!
MVH // S.M

Anne said...

Var har man råd att bo när man ska åka till New York på semestern?

Anonymous said...

Hej,

jag letar efter några sköna roof top barer? Har ni några tips?

tack på förhand / Camilla

Mia said...

Hej!

Då jag , man o kidsen 13, 19 år kommer vara i NY i augusti misstänker jag att det kan vara tokvarmt,så därför undrar jag om ni har några fiffiga tips och idéer man kan hitta på i värmen?

Miriam said...

billiga boende tips i new york om man vill stanna där under en längre tid (1 år-)? är inte kräsen! :)

Eskil said...

Hej! Vi (sex personer) ska om cirka 3-4 veckor åka till New York, en av personerna (min mamma) kommer fira sin 50-årsdag där, det är på en lördag.
Jag undrar då om ni vet något bra brunch-ställe på Manhattan, som tar sex personer och dessutom inte kostar flera tusenlappar, men inte är för sunkigt heller, några idéer?
Jag undrar även om ni vet någon lite finare middagsrestaurang, som ligger fint och är fräsch, med bra mat, för cirka tusenlappen totalt för person?
En sista fråga nu, jag tänkte köpa hennes 50-årspresent i NYC. Gärna något roligt men också användbart, vad som helst egentligen, några affärer för detta ändamålet?

Tack för svar :)

Helena said...

Hej! Tack för en toppen blogg. Tänkte åka till NY i vår med syrran. Har ni någon tips för prisvärt och coolt hotell på manhattan? Gärna Soho eller ett bra läge! Tack på förhand :)

Unknown said...

Hej! Tack för en toppen blogg! Hade tänkt att åka till NY i vår. Kan ni snälla tipsa om ett prisvärt hotell på Manhattan, gärna bra läge, nära central park eller i Soho kanske! Tack på förhand :)

Anonymous said...

Henrik, hur brukar temperaturen vara i mitten på Oktober. Vi åker 11-20 oktober.
Mvh Henrik

Anonymous said...

Hej, Tack för en trevlig blogg! Väntar nu med stor längtan efter boken som jag har beställt :) Har ni koll på shopping under Thanksgiving Day i år? Är "allt stängt" på 5th Avenue?//Ida

Post a Comment