Friday, February 26, 2010

133. Pintaile's


Någonting jag är barnsligt förtjust i är när jag får tips om ställen att besöka från tvättäkta New Yorkers. När någon som växt upp här i stan berättar om sitt absoluta favoritställe så bara måste jag bege mig dit för att se om det lever upp till mina nyvunna förväntningarna. Vanessa's var ett av dessa ställen, och nu har en kollega ånyo avslöjat en av sina favoriter. Namnet är Pintaile's, ett pizzahak här på Upper East Side.


Trots att det ligger bara ett par kvarter hemifrån, och dessutom i samma kvarter som en av mina favoritpubar Bailey's, har jag totalt missat Pintaile's. Restaurangen har ett mycket anonymt yttre, och det inre kan lätt förväxlas med en valfri pizzeria från en svensk småstad. Pintaile's har dock någonting som gör att arbetskollegor överger haken i sina egna kvarter på Upper West Side; nämligen otroligt spännande pizzor.

Pintaile's använder sig av grovmalet mjöl i pizzadegen, vilket resulterar i en botten som är extremt krispig. Dessutom bakar de den tunnaste pizzan jag hittills haft förmånen att prova här i New York. Folk är som tokiga i denna Upper East Side-klassiker, och om restaurangen legat på andra sidan parken hade det nog varit jag som lydigt satt mig på bussen i tid och otid med pizzabegärets klor i mig.


Dessutom bör det nämnas att Pintaile's har väldigt spännande toppings på sina pizzor. En av de godaste är Three Mushroom, där färsk svamp brottas med mozarella på den lövtunna botten. Fat Sal's är fortfarande en av mina favoriter, men vill jag ha en tunnare, mindre traditionell pizza beger jag mig nu till Pintaile's.


View Larger Map
Pintaile's
1573 York Ave (mellan 83rd och 84th Street)
Manhattan

5 comments:

Victoria said...

Haha, ja blanketter verkar det finnas MASSOR av när man ska till å bege sig. Tack för att du kommenterade, för nu har jag ännu en galet bra blogg att följa :P Tänker lätt besöka Burgers & Cupcakes när jag anländer om mindre än en månad :)

Kristin said...

Låter riktigt gott!:)
Har ni testat Grimaldi´s Pizzeria vid brooklyn bridge ? Grymt god pizza!

cecilia said...

Ej heller att förglömma: Lil' Frankies på 1st Ave och 1st St. Har chanserat en smula, men har fortfarande den godaste pizza bianco med taleggio jag har smakat.

Daniel said...

Tusen tack!

Kristin & Cecilia: Det kan bli framtida tips har pa bloggen! ;)

Nenne said...

Är precis hemkommen från denna emenenta stad och har slitit ut mina skor efter tips från den här bloggen :) Tyvärr kan jag nästan med lite sorg i hjärtat säga att just den här pizzan inte riktigt var den bästa, eller jag kan nästan gå så långt som att säga att det inte riktigt värt att ta sig hit ens. Det kanske var en dålig dag i köket, eller något annat... Men jag körde på med två slices och en av dom var svampen som det pratas om i inlägget.
Torr, smaklös och kall var reslutatet som jag kände i min mun. Min fästman hade samma problem med sina bitar och det hela slutade med att vi lämnade våra bitar halvätna och fick uppsöka en annan kedja för att bli mätta. Så himla tråkigt!

Post a Comment