Monday, October 5, 2009

85. The Cabin Down Below


New York har ett underbart kvällsliv, det finns hundratals barer i stan, och nya öppnar nästan dagligen. En av mina personliga favoriter öppnade i mars 2009, och har sedan dess lyckats bygga upp ett otroligt bra rykte. Vattenhålet i fråga har fått sitt namn efter Tom Pettys sång ”Cabin Down Below”, och som de flesta av stans roligare uteställen ligger det i East Village.


Det kan vara en smula problematiskt att hitta The Cabin Down Below, då baren är belägen under ett litet anonymt pizzahak. Ingången till själva baren är vid en dörr i mitten av restaurangen, och en tatuerad kvinnlig dörrvakt låter dig veta huruvida du kommer att komma in eller inte. Det är lättare att komma in om man är ett mindre sällskap, och dörrvakten frågar oftast vem du är där för att träffa. På denna fråga svarar du enklast att ni bara är där för att ta ett par drinkar, och vips så är ni inne.


Väl inne på Cabin Down Below möts du av en otroligt varm och skön stämning; stället är inrett som ett vardagsrum, och det finns dessutom lite mer avskilda hörn att slå sig ned i om man vill (bland annat i den gamla öppna spisen). Musiken som spelas är samtida New York-rock blandat med pop och soulklassiker. Volymen är aldrig för hög, och man behöver inte skrika för att göra sig hörd. Det är helt enkelt ett skönt och avslappnat ställe att ta sig en drink eller två.


Vill du ha någonstans att sitta bör du bege dig dit runt elvatiden, då det är rätt glest med folk. Vid midnatt brukar det trilla in mer gäster, och strax därefter är det oftast fullt. Kända ansikten som Kirsten Dunst och Agyness Deyn tillhör stammisarna, och om du dessutom har sett ett gig på The Bowery innan din barrunda är chansen stor att bandet du just applåderat dyker upp på Cabin Down Below strax därefter.

När det är dags att bege sig hemåt är det dessutom inte långt till pizza. Extra kul är det att pizzaboxarna i restaurangen ovanför är designade av samma snubbe som skapade Ramones logga när det begav sig.

Cabin Down Below har öppet onsdag, fredag och lördag.

**EDIT** Pizzahaket har stängt, så ingången är numera runt hörnet.


The Cabin Down Below
110 Ave A (mellan 7th Street och St Marks Place, ingång genom The Pizza Shop)
Manhattan

3 comments:

Anonymous said...

Is that a whiskey sour?

J-O said...

Fint med ännu ett uteställe. Sitter här och skriver en liten lista på saker att göra osv, och det här verkar givet!

Anonymous said...

Hit måste man helt klart gå. Tackar!

Post a Comment