Tuesday, September 8, 2009

73. Rocco's


Som svensk är jag i mångt och mycket beroende av kaffe. Om jag inte får min dagliga dos av tre koppar blir jag både grinig och gnällig och får dessutom huvudvärk. En av mina favoritsysslor är därför att fika, och om kaffeinrättningen dessutom erbjuder ett hav av bakverk blir jag extra glad. Det är en av anledningarna till att jag alltid lämnar Rocco's i West Village leende och belåten.


Rocco's, som öppnade för 35 år sedan, är ett italienskt kafé där man specialiserat sig på allsköns bakverk. Allt från små kakor till gigantiska tårtor står att finna bakom den enorma disken, som sträcker sig genom nästan hela lokalen.


Atmosfären på Rocco's är väldigt trevlig och mysig, trots att det praktiskt taget alltid är fullt med folk. Servitörerna stressar runt och tar din order vid bordet om du väljer att fika på plats (vilket vi rekommenderar). Ett tips är att ta en titt vid disken innan du sätter dig ned, och sedan när du beställer tar du bara med dig servitören och pekar på vad du vill ha. Denna metod är enklare än att försöka klura ut vilket av bakverken som matchar beskrivningen i menyn, då den inte har några bilder.


Min favorit är en bit Rocco Choco; en gigantisk chokladtårta som skulle kunna varit skapad av Homer Simpson. Den är helt enkelt den mest dekadenta tårtbit jag någonsin ätit; full av browniebitar, toppad med godis, och med en kalorimängd som är olaglig i 48 stater. Dessutom är den stor, biten på bilden var 23 centimeter lång. Pris: $5.


Rocco's
243 Bleecker Street (mellan Carmine och Cornelia Street)
Manhattan

11 comments:

Dan said...

Den där tårtbiten är det mest dekadenta jag någonsin sett. Det är nästan värt en resa till New York bara för att äta en sån.

Ms Spider said...

Bestämde mig precis för att äta en sådan på lördag :-)

Anonymous said...

Jäklar vad sugen jag blev på fika nu! Scysst ställe verkar det vara och rätt billigt

Camilla said...

Hur är det med glutenfria alternativ på cefeér i NY i allmänhet och på Roccos i synnerhet!?

Anna said...

Jag tar nog en tur dit på lördag jag med :)

Kanonbra tips!

Daniel said...

Camilla: Tyvarr tror jag inte Rocco's har nagra glutenfria alternativ. Fann dock denna karta over glutenfria stallen i NYC http://tinyurl.com/6jdsgg hoppas att det ar till hjalp.

Anonymous said...

Death by chocolate. :)

Anonymous said...

Kanonbra tips! Ser himmelskt ut! :)

Men..har du med dig linjal ut på fiken? ;)

/Sus

"oroshjärta" Lotte Fernandez said...

awh! älskar beskrivningen "dekadent tårtbit"

Daniel said...

Tack for alla snalla kommentarer!

Sus: Jag markerade pa en servett som jag sedan matte nar jag kom hem, men i fortsattningen tar jag alltid med mig en linjal. :)

Anonymous said...

Önskar ibland att jag kunde bo i NY! Återkommer till denna fantastiska stad gång efter gång och sist jag var där i våras besökte jag Roccos... jag kan verkligen rekommendera deras Cheescake och deras Cannoli (stavning?)! Himmelskt! Nästa gång jag kommer dit har jag en date med den där olagliga chokladtårtan... :-D

/Martina från Västerås, Sweden

Post a Comment