Saturday, September 5, 2009

72. Alphabets


Alphabet City är smeknamnet på de östra kvarteren av East Village. Där siffrorna tar slut tar bokstäverna vid, och det som i årtionden var ett ruffigt bostadsområde har under senare år förvandlats till ett av New Yorks hippaste områden. Naturligtvis finns det här en uppsjö av små butiker som säljer prylar, och en av dessa som vi fann blogg-värdig bär det passande namnet Alphabets.


Alphabets kan enklast beskrivas som en prylbutik; här kan man hitta inredningsprylar, skönhetsprodukter, leksaker, kläder, godis, och så vidare. Merparten av det som säljs är riktat till 20-somethings, och butiken är en riktig liten guldgruva om man är på jakt efter annorlunda prylar.


Man skulle enkelt kunna beskriva Alphabets som en butik som säljer de prylar du inte kan hitta hos Urban Outfitters. Man får intrycket att mycket av vad de har till försäljning är svårsålt, men detta är ett av skälen till att gilla den lilla butiken. Urvalet känns helt enkelt mer spännande än hos de större konkurrenterna.


För en leksaksfantast som mig själv är det svårt att stå emot en plastsoldat storlek större. Jag slog dessvärre inte till, men ända sedan jag såg den gröna gubben har jag inte kunnat sluta tänka på den. Vi får se om det blir en tur downtown senare idag…


Alphabets
115 Ave A (mellan 7th Street och St Marks Place)
Manhattan

2 comments:

Fredrik Vanek said...

Gick förbi stället igår. De hade roliga t-tröjor i fönstret.

Anonymous said...

Mycket krims-krams men en hel del kul. Soldat ljusstaken på bilden var både större och dyrare än jag trodde, så jag lämnade kvar den åt dig. Köpte istället en Solar Queen åt min syster i födelsedagspresent. Mycket uppskattad!

-Markus

Post a Comment