Thursday, September 10, 2009

74. Greenacre Park


New York är en stad som aldrig upphör att överraska. När man tror att man sett det mesta springer man på något som får en att börja om sitt utforskande ånyo. Skulle du till tillexempel tro mig om jag berättade att det finns ett vattenfall mitt i stan? Midtown East är platsen, och vattenfallet står att finna i en liten oas som kallas Greenacre Park.


Greenacre Park är en privat park öppen för allmänheten, något som uppskattas enormt av oss besökare. Det som lockar mest med parken är vattenfallet och det lugn som erbjuds mitt i stadens brus; det är en liten plats där man kan slappna av och bara relaxa en stund.


Det sägs att Greenacre Park är en av New Yorks bäst bevarade hemligheter; folk som hittat hit delar gärna inte med sig av sitt lilla nirvana, och inte ens under lunchtid är det väldigt mycket folk i parken. Dessutom anses denna lugna lilla plats vara en av stans vackraste parker, något jag inte är sen att hålla med om.


Det finns en liten kioskliknande deli i parken där man kan köpa en enkel lunch eller en kopp kaffe att avnjuta i vattenfallets skugga. Man kan även kila över gatan och inhandla något att ta med sig från en av de lokala restaurangerna om man är sugen på riktig mat. Vad man än väljer att göra erbjuder Greenacre Park en lugn stund, något som kan vara väldigt sällsynt på Manhattan.


Greenacre Park
217 E 51st Street (mellan 3rd och 2nd Ave)
Manhattan

4 comments:

Unknown said...

Jag inser plötsligt att parken nästan ligger granne med The Pod Hotel på 230 E 51st Street! Vi bodde där och inte såg vi någon park... Snacka om väl bevarad hemlighet! Måste titta efter den nästa gång vi åker till N Y.

Anonymous said...

Hoppas att jag hittar den då. Åker till NY i okt och ska också bo på The Pod Hotel. Blir mitt första besök i stan och jag längtar!

/Markku

Unknown said...

Helt sjukt!

Bor på 50th mellan 2&3 av sedan tre veckor och hade ingen aning om denna! :)

Fredrik N

Anonymous said...

Jag letade verkligen efter denna park, men måste varit blind. Det var visserligen i vintriga jabuari, så den kanske inte var så mycket att se då. Men iallafall. Önskade jag hade hittat den!

-Markus

Post a Comment