Monday, June 4, 2012

463. Tertulia


Under de senaste åren har New Yorks restaurangscen genomgått en rejäl förändring. Förstklassig mat som vanligtvis serveras på bord med vita dukar hos inrättningar där prislappen ligger på flera hundra dollar, går nu att finna hos hemtrevliga bistros där priset kapats rejälts utan att det tummats på kvaliteten. En av dessa är Tertulia i West Village, dit vi på Ett annat-redaktionen nyligen begav oss i goda vänners lag för att avnjuta en god lördagsbrunch.


Tertulia är en spansk tapasrestaurang med mindre än ett år på nacken. Sin unga ålder till trots är stället ohämmat populärt, där kändispar som Jay-Z och Beyoncé samt Chris Martin och Gwyneth Paltrow skådats vid de rustika träborden. Stämningen inne på Tertulia är New Yorksk och ung, där en stor del av klientelet är Manhattaniter i jakt på den perfekta brunchen, något du hittar på den välkomponerade menyn.


Menyn bjuder på en uppsjö av delikata små tapasrätter. Tre till fyra olika rätter skapar en rejäl måltid, och en återkommande stjärningrediens är Ibéricoskinka. Ett par val vi på redax föll för var Bocadillo de Huevo Roto Y Jamón Ibérico, som är en liten macka med potatis, ägg och skinka, samt restaurangens hemgjorda Chorizo. På vinlistan finner du dessutom ett hundratal olika viner, men till din brunch rekommenderar vi en La Gilda Maria Sangriente, som är Tertulias variant på en Bloody Mary.


Tertulia är ett härligt tillskott på New Yorks restaurangkarta. Maten är underbar, med rötter som sträcker sig djupt ned i den spanska myllan, och gillar du Ibéricoskinka är ett besök något av ett måste. Dessutom är chansen för en kändisskådning hög, ett välkommet inslag som gör din brunch extra spännande.


View Larger Map
Tertulia
359 6th Ave (mellan W 4th Street och Washington Pl)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment