Thursday, April 19, 2012

444. Pierre Loti


Att skriva en blogg som EANY är en syssla som är givande på många olika sätt. Först och främst är det kul att dela med sig av alla de guldkorn vi hittat här i stan, men det är även ett utmärkt arkiv över vad som hänt de senaste åren. Något jag märkt är att valet av barer vi besöker under helgerna är mycket säsongsbetonat; om sommaren är vanliga ölhak en favorit, när löven börjar falla lockas vi till cocktaillounger, och när Kung Bore härjar på gatorna gömmer vi oss gärna på Decibel över ett glas sake. Så här på vårkanten är det vinbarer vi letar oss till, och vi besökte nyligen ett mycket populärt ställe i Gramercy vid namn Pierre Loti.


Pierre Loti är en mycket romantisk vinbar där stor vikt lagts på inredning och atmosfär. Det är ett ställe som gjort för att dricka ett par glas vin tillsammans med någon du gillar, och om våren kan du dessutom sitta på den inglasade uteplatsen där du har full koll på grannskapets alla flanörer. Baren är uppkallat efter den franske författaren Julien Viaud, vars nom de plume var just Pierre Loti, och efter ett par glas rödtjut är det lätt att drömma sig bort till de exotiska platser han så vackert berättade om i sina böcker.


Det finns över hundra olika viner att välja mellan, varav ungefär en fjärdedel finns att beställa per glas. Vid vårt senaste besök provade jag ställets Private Reserve, som är en underbar grenache med både en härlig tyngd samt fruktiga toner som lämnar dig med en lätt pepparkyss på tungan. Vi provade dessutom en malbec från Argentina vid namn Portillo, som även den förtjänar en guldstjärna.


Du kan dessutom beställa både mat, ost och choklad hos Pierre Loti. Vi har ännu inte provat deras mat, men chokladen, som kommer från franska Michel Cluizel är av världsklass, och en mycket trevlig kompanjon när du över ett par glas vin ser den sena eftermiddagen bli till kväll tillsammans med ditt livs stora kärlek.

Det finns ytterligare två Pierre Loti i stan, en i Chelsea och en i Midtown.


View Larger Map
Pierre Loti
53 Irving Pl (mellan E 17th och E 18th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment