Sunday, July 17, 2011

341. D.B.A.


Ölhak är något det finns gott om här i stan, och man kan hitta allt från ställen med ett litet men naggande gott sortiment, till giganter med hundratals olika sorter i utbudet utan att behöva lämna Manhattan. Tidigare idag var det fotboll på TV, och vi på Ett annat-redaktionen begav oss med ett par vänner till East Village för att se USA få stryk av Japan i det gröna gräsets schack. Stället vi besökte går under namnet D.B.A. och har ett sortiment som får många av staden barer att blekna i jämförelse.


Vad förkortningen D.B.A. står för är något de lärde tvistar om, men en stor del av barens besökare påstår att Drink Better Ale är ställets fullständiga namn, vilket faller sig ganska naturligt då det finns runt 250 olika sorters öl i sortimentet. D.B.A. domineras av en rejält tilltagen bardisk, där man ofta hittar stammisarna, och så här på sommaren kan man dessutom slå sig ned på ställets bakgård, som är en lugn liten oas mitt i East Village.


Merparten av ölutbudet är på flaska, varav tyska samt belgiska ölsorter utgör majoriteten. Det finns dessutom ett femtontal sorter på tapp, samt ett litet men fint utbud av whiskey och tequila om du skulle känna för något starkare. Som nämnt besökte vi på redax D.B.A. för att se fotbollsmatchen, och det finns ett par TV-apparater på premisserna oftast inställda på sport.


I utbudet av öler finns två av redaktionens favoriter, La Chouffe och Hitachino Nest, vilka satte guldkant på vår eftermiddag. D.B.A. är en trevlig bar att spendera ett par timmar i goda vänners sällskap, och om du känner för en svalkande paus när du befinner du dig i grannskapet rekommenderas ett besök varmt.

Ytterligare en D.B.A. finns i Brooklyn.


View Larger Map
D.B.A.
41 1st Ave (mellan 2nd och 3rd Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment