Thursday, April 21, 2011

308. Blind Tiger


Det är snart dags för helg igen, vilket för många innebär ett barbesök eller två. Därför tycker vi på Ett annat att det passar bra med ett inlägg om en bar som ett par av er läsare tipsat oss om på vår Facebook-sida. Vi tycker självklart att det är kul när ni berättar om era erfarenheter från New York, så dela gärna med er av dessa! Nu beger vi oss till West Village, och ett av stans mest välrenommerade ölhak; Blind Tiger.


Blind Tiger öppnade för 16 år sedan, och har sedan dess lyckats bygga upp ett otroligt fint rykte. Det är en mycket trevlig bar, där den öppna spisen bidrar rejält till ställets mysfaktor. De har dessutom en kunnig personal som gärna hjälper dig genom den snåriga djungel som öl ibland kan vara.


Bland ölsorterna finns ett roterande utbud på både kran och flaska. Ett trettiotal sorter finns på tapp, och dessa är nästan uteslutande från inhemska mikrobryggerier. På flaska finns ytterligare ett sextiotal sorter att välja mellan, och ett tiotal av dessa är årgångsöler som kostar lite extra, men som kan bjuda på en riktig upplevelse för ölfantasten inom dig.


Till sist vill vi säga ett par ord om Blind Tigers mat, som även den har ett väldigt gott rykte. Det är klassisk pub- och komfortmat vi talar om, där Hot Wings, New York Cheese Steak, och Mac'n'Cheese är några fina exempel på de omtalade rätterna. Blind Tiger är ett mycket trevligt ställe att kika in på om du gillar god öl, och om öl inte faller dig på läppen så gör med största sannolikhet ställets mat det.


View Larger Map
Blind Tiger
281 Bleecker Street (mellan Jones och Barrow Street)
Manhattan

1 comments:

Konferens Göteborg said...

Oj, vad coolt att se mitt "gamla NY-hak" såhär på bild; var säkert fem år sen jag var där, men det verkar vara sig likt:) Cool blogg förresten, kommer följa. /Martina

Post a Comment