Wednesday, February 2, 2011

276. Peculier Pub


Floran av uteställen här i New York är helt otrolig. Det går att hitta allt från renodlade sakehak till vinbarer om man bara vet var man ska leta. Är du ett fan av öl befinner du dig definitivt i rätt stad, då det finns flera trevliga inrättningar som har just öl som huvudinriktning. Vi på Ett annat har nyligen hittat en pub som rusat rakt in på förstaplatsen över våra ölfavoriter. Detta härliga ställe heter Peculier Pub och ligger i Greenwich Village.


Peculier Pub är ett mycket hemtrevligt krypin. Väggarna är täcka av ölkapsylsmosaiker och traditionell rock och pop fyller lokalen tillsammans med gästernas sorl. De har dessutom en ölmeny med över 300 olika ölsorter från mer än 60 länder. Utbudet är med andra ord helt otroligt, och priserna mycket överkomliga. Det är helt enkelt en pub att bli förälskad i.


Förutom stans bästa ölmeny serveras dessutom allsköns cocktails, och som om det inte vore nog kan du dessutom beställa beer-tails. En beer-tail är en cocktail med öl som bas, och om du någonsin varit i Tyskland kanske du haft förmånen att prova en Banana Weizen; en Hefeweizen blandad med bananjuice. Denna drink är förvånansvärt god, och Peculier serverar en variant av denna tyska klassiker, med bananlikör istället för bananjuice.


Till sist vill jag nämna, samt varna, för en bitsk liten rackare du kan hitta på Peculiers meny. Den heter Samichlaus, och sägs vara världens starkaste öl med sina 14%. Samichlaus kommer från Österrike, och bryggs endast en dag om året, den sjätte december. Den är god, men otroligt förrädisk


View Larger Map
Peculier Pub
145 Bleecker Street (mellan Thompson Street och Laguardia Place)
Manhattan

1 comments:

JS said...

The strongest beers in the World
http://www.ratebeer.com/Ratings/TopAlcohol.asp

Keep up the good work:)
Johan

Post a Comment