Friday, February 4, 2011

277. South Brooklyn Pizza


Efter ett besök på en så ypperlig pub som Peculier (som vi berättade om i förra inlägget), följer gärna en längtan efter en snabb, men delikat bit mat. Ju flottigare desto bättre brukar vara en bra tumregel att följa när man druckit några öl, och inget mättar då bättre än pizza. Skulle du råka befinna dig i East Village när denna typ av hunger infinner sig vill vi rekommendera ett av stadsdelens absolut bästa pizzaställen, South Brooklyn Pizza.


South Brooklyn Pizza är en liten pizzarestaurang som är Manhattan-grenen av en klassiker belägen i Carroll Gardens. Det är som nämnt ett mycket litet ställe vi talar om, och då det är mycket populärt kan det vara svårt att få sittplats, så förbered dig på att beställa dina slices to go.


Pizzan som bakas på SBP är mycket delikat, och dessutom tillräckligt fyllande för att mätta den ölstinnaste av magar. Det finns oftast ett par olika varianter på menyn, varav klassiskt ostpizza är min personliga favorit. Chef's Choice är ytterligare ett stående inslag, där pizzabagaren själv bestämmer vad som ska serveras dagen till ära.


Ett stort plus i kanten får South Brooklyn Pizza för det geniala initiativet att låta kunderna själva förse sin pizza med extra parmesanost. Denna får du riva själv, för att sedan ösa på så mycket du orkar på din slice.

En vanlig ost-slice går på $4.


View Larger Map
South Brooklyn Pizza
122 1st Ave (mellan St Marks Pl och 7th Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment