Tuesday, April 17, 2012

443. Highlands Café


New York är en stad där en till synes helt vardaglig syssla plötsligt kan svepas in i ett romantiskt skimmer. För någon vecka sedan valde jag att på väg hem från jobbet stanna till på en av Upper East Sides alla diners för att äta middag. Det var vid slutet av en på tok för lång arbetsdag, och när jag kom upp från tunnelbanan hade det börjat ösa ned regn över stan, så med raska steg och en uppfälld krage i skydd mot tunga droppar skyndade jag till Highlands Café, bara något kvarter från tunnelbanestationen på 86th Street.


Highlands är en av Upper East Sides många genuina diners. Det är ett litet ställe som har öppet dygnet runt, och där servitörer i vit skjorta och svart väst skyndar runt bland de små borden för att surmulet men charmigt ta din beställning. På radion spelas amerikansk skvalmusik, och hela lokalen doftar underbart av stekt bacon och nybryggt kaffe.


På menyn finner du ett par hundra olika rätter, vara alla är goda representanter för den underbara dinerkultur som bara går att finna i denna enorma äppelpaj vi kallar USA. Tuna melts, pannkakor och trippeldäckare är bara en handfull av de delikatesser du kan beställa, varav mitt stående val, som du nog vet vid det här laget, är en Tuna Melt on Rye. I utbudet av dryck hittar du bland annat shakes, floats och egg creams, där den sistnämnda rekommenderas varmt till din tonfiskmacka.


Highlands är en härligt genuin diner. Det är ett perfekt ställe att äta frukost, middag, eller en sen vickning efter en runda bland stadsdelens alla barer. Skull det dessutom råka ösregna under ditt besök blir det hela extra romantiskt, då Manhattans neonglänsande regnvåta gator är en mycket vacker syn.


View Larger Map
Highlands Café
1505 3rd Ave (mellan 84th och 85th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment