Thursday, November 17, 2011

386. Little Branch


Barer som inte gör mycket väsen av sig finns det gott om här i New York. Det är ställen som är mycket lätta att missa om man inte vet om deras existens, och många av dem anses vara gräddan bland stans bästa barer. Dessa så kallade speakeasys är ofta cocktailbarer, där mycket goda drinkar blandas av professionella bartenders bakom omarkerade källardörrar. Vi på EANY har en absolut favorit bland alla dessa vattenhål, nämligen Little Branch i West Village.


Little Branch är en av stans bästa cocktailbarer. Den är belägen i en anonym källare mitt i West Village, och efter att du klivit in och gått ned för trappan möts du av en bardisk där enormt skickliga bartenders blandar drinkar av världsklass. Lokalen är varmt upplyst av levande ljus och fotogenlampor, och musiken som spelas är en skön blandning av jazz och salsa. Du får ofta vänta en stund innan ett bord blir ledigt, och anledningen till detta hittar du på drinklistan.


Klassiska drinkar som Moscow Mule och Dark and Stormy upptar större delen av drinkmenyn, men du kan även hitta en fin liten Sipping Menu där rom och whiskey finns att beställa helt oblandad. Det är emellertid drinkarna som är den huvudsakliga anledningen till ett besök; de är blandade till perfektion, och att slå sig ned vid ett av de små borden med en perfekt cocktail framför sig är en upplevelse som är svår att toppa. En av mina favoriter är New Orleans-klassikern Sazerac, där rye, absinth, Peychaud Bitters, en krossad sockerbit och ett citronskal kommit i gott samkväm. Den är stark och god med en perfekt balans mellan det söta och det bittra, precis som livet i allmänhet bör vara.


Skulle du ha svårt att bestämma dig kan du be om Bartender's Choice, varpå servitrisen frågar What's your flavor? och ber bartendern blanda något som med all säkerhet kommer att falla dig på läppen. Vi bad om någonting herbal and tangy och fick en underbar Champs Elysées serverad framför oss några minuter senare. Little Branch är en av stadens bästa cocktailbarer, och väl värd ett besök när du är sugen på en drink av världsklass.

19:00 slår baren upp dörrarna, och om du inte vill vänta på bord råder vi dig att vara på plats 18:55. Tio minuter efter öppning är det nämligen minst 30 minuters väntan på ett ledigt bord. De tar dessutom bara kontanter.


View Larger Map
Little Branch
22 7th Ave S (hörnet vid St Lukes Pl och 7th Ave S)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment