Monday, June 14, 2010

179. Angel's Share


New York har sin beskärda del av barer som gömmer sig bakom eller inuti någon annan sorts inrättning, varav nyöppnade Cienfuegos och kändistäta Cabin Down Below är två ställen värda en hedersomnämning. East Village är dom dolda barernas Mecca, och där hittar man dessutom en av banbrytarna till hela fenomenet; en japansk drinkbar vid namn Angel's Share.


Angel's Share är beläget inuti en restaurang vid namn Village Yokocho, som i sin tur ligger två våningar upp. Drinkbaren hittar man bakom en omärkt trädörr direkt till vänster efter att man kommit upp för trappan som leder till restaurangen. Väl inne finner man en liten oas av avslappnat och originellt cocktail-häng, där ytterst fantasifulla drinkar blandas av erfarna och hängivna bartenders.


Bland drinkarna bör Evidence och Tennessee Waltz nämnas; dessa är barens storsäljare, och det finns en god anledning till detta. Evidence huvudsakliga beståndsdel är vodka som kommit i gott samkväm med Earl Grey, vilket är en blandning som fungerar oerhört bra. Tennessee Waltz kan enklast beskrivas som en jordgubbsmoothie som vilar på en bas av whiskey. Båda är enormt smakliga, och väl värda priset som ligger runt $14/drink.


Angel's Share är en klassiker bland stans barer. Den kanske inte längre är så hemlig som folk vill att den ska vara, men det kan dock fortfarande vara ack så svårt att hitta dit. Då en strikt ”no standing”-policy råder lämpar sig den lilla cocktailbaren bäst för sällskap under fyra personer. Drinkarna är fantastiskt goda, och det är ett ställe där man gärna dröjer sig kvar för att utforska menyn.


View Larger Map
Angel's Share
8 Stuyvesant Street (mellan 2nd och 3rd Ave)
Manhattan

1 comments:

Molly said...

Om baren ligger bakom en helt omärkt trädörr är det helt fantastiskt att någon har hittat den, haha. Härligt med bra tips, eftersom jag åker till New York i juli.

Post a Comment