Wednesday, December 21, 2011

400. Aureole


Det har återigen blivit dags att fira ett jämnt hundratal här på EANY! Det känns som bara ett fåtal inlägg sedan vi berättade om MEGU som vårt trehundrade tips, vilket är ett fint bevis på att tiden går väldigt fort när man har roligt. Innan vi vanan trogen beger oss till en av New Yorks finare restauranger för att fira den jämna siffran vill jag återigen tacka er läsare för att ni besöker vår lilla blogg. Era kommentarer och synpunkter är Ett annats ryggrad, och utan er skulle vi aldrig ha kommit så här långt. Tusen tack! Nu tycker jag att vi tar en taxi till Midtown och underbara Aureole.


Aureole är den mästerliga restauratören och kocken Charlie Palmers huvudrestaurang, belägen bara ett stenkast från Times Square. Den är kronjuvelen i Palmers krogimperium, och en av de bästa restauranger vi på Ett annat-redaktionen haft förmånen att besöka. Inredningsmässigt bjuder Aureole på en stilren men samtidigt avslappnad charm som är så inbjudande att en måltid gärna tar mer än tre timmar. Denna utdragna process är emellertid mycket behaglig, då restaurangens Progressive American Cuisine förärats med en stjärna i Guide Michelin. I det progressiva amerikanska köket lutar sig klassiska franska tillagningstekniker mot traditionella amerikanska ingredienser från lokala producenter, och resultatet är naturligtvis helt underbart.


En av våra förrätter var stekta pilgrimsmusslor serverade med en liten men naggande god fläskbit. Detta kan vara den godaste förrätt som någonsin serverats här i New York, och den sätter verkligen tonen för resten av måltiden. Till varmrätt beställde vi båda fisk, där en Pink Snapper i en potatis och saffransås var den stora vinnaren. Fisken var naturligtvis perfekt tillagad och fullkomligt smälte i munnen.


Nu vidare till desserten, där en Molten Chocolate Cake och en tallrik ost från Murray's, New Yorks äldsta ostbutik, beställdes. Den extremt fluffiga chokladkakan serveras med en havsaltad kolasås samt en underbar jordnötsmörsglass, och hela tillrättningen gifter sig mycket väl med en efterdrink från restaurangens ypperliga drinkutbud.


Aureole är en otrolig restaurang där man gärna drar ut på tiden. Maten är av världsklass och har du något att fira rekommenderas ett besök varmt. En trerätters för två med ett par drinkar och några glas vin går på runt $400 inklusive dricks. Avslutningsvis vill jag återigen tacka er läsare för att ni följt med oss under 400 tips. Det är ett rent nöje att skriva Ett annat, och om ni vill så får ni gärna följa med på den fortsatta resan mot inlägg nummer 500.


View Larger Map
Aureole
135 W 42nd Street (mellan 7th och 6th Ave)
Manhattan

3 comments:

Anonymous said...

Böjade följa EANY inför en NY resa för ca 1 år. Innan resan läste jag samtliga inlägg sen har jag även valt att följa er efter jag kom hem. Gillar er blogg skarpt och ny lyckas verkligen skapa en "New Yorkig", men samtidit personlig, stämning på er blogg.

Hjälpmedel said...

Trevlig blogg och fina bilder... blir riktigt hungrig :)

Anonymous said...

Hej, vi ska åka till NY i slutet av april. De andra gångerna vi varit där har det inte blivit av, men nu har jag bestämt att jag och mannen äntligen ska se en stand-up show. Har du tips på var man kan gå, utan att det är en rip-off och ändå någon form av nivå på komikerna? Vi är båda bra på engelska. Tack för en superb blogg, har hittat massor med tips här idag! /Karin

Post a Comment