Monday, December 26, 2011

401. Vol de Nuit


Nu har årets jul kommit och gått, och livet börjar så sakta anpassa sig till de vanliga rutinerna igen. Vi fick ingen snö här i New York, men trots detta behagade en rejäl julstämning att infinna sig med klappar, julmat och glögg. Ett par dagar före jul var jag ute och tog ett par öl med min gode vän Brian, och det är baren vi gick till jag ska tipsa om i dagens inlägg. Namnet på stället är Vol de Nuit, och det ligger i West Village.


Vol de Nuit är en belgisk ölpub som inte gör mycket väsen av sig. Trots att det anses vara en av stans bästa belgare kan det vara svårt att hitta dit, då baren gömmer sig bakom en liten gårdsplan dold bakom en anonym ingång vid trottoaren. Lokalen är väl tilltagen, och om sommaren kan du dessutom sitta utomhus medan du utforskare det fina urvalet av belgiska ölsorter närmare.


På menyn finner du ett tiotal sorters öl på tapp och fyrtiotal på flaska. Alla är från Belgien, och efter en flaska Orval är det lätt att känna en enorm tacksamhet till det lilla landets alla Trappistmunkar. All öl serveras i rätt sorts glas från rätt bryggeri, och några delikata namn i utbudet är Kwak, Chimay och La Chouffe.


Skulle du bli hungrig under ditt besök får du inte missa Vol de Nuits specialare, Moules Frites. Moules Frites kan enklast beskrivas som musslor och pommes frites. En portion består av en stor hink kokade musslor, samt en strut pommes serverade med belgisk majonnäs. Detta kan vara den perfekta barmaten, och en portion är stor nog att mätta två munnar.


View Larger Map
Vol de Nuit
148 W 4th Street (mellan 6th Ave och MacDougal Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment