Wednesday, December 28, 2011

402. Ido


Innan vi påbörjar dagens tips vill vi återigen berätta om Ett annat New Yorks lillasyster, Ett annat San Francisco. Det är en blogg där vi i sann Ett annat-anda berättar om våra egna smultronställen i San Francisco med omnejd, och då färska undersökningar visar att denna underbara stad börjar bli något av en favorit bland svenska storstadsturister hoppas vi att så många som möjligt läser och uppskattar våra tips. Så berätta gärna om Ett annat San Francisco för dina vänner, syskon, kusiner och gamla fastrar! Glöm heller inte att besöka Ett annat San FranciscoFacebook! Nu till dagens tips, där vi beger oss till West Village och Ido Sushi, en restaurang som bjuder på en mycket behaglig överraskning.


Ido Sushi är en restaurang som vid en snabb förbipassering inte gör mycket väsen av sig. Det är ett enkelt litet sushi-hak som serverar otroligt god sushi och trevlig stämning, där det är mycket mysigt att sitta vid ett av de små borden med en mindre ocean av rå fisk framför sig. Förutom sushi och sashimi bjuder Ido dessutom på något så unikt som opera. Ett av hörn av restaurangen har förärats med en scen som varje lördag äntras av operasångare från New Yorks alla konserthus, och klassen på musiken är otroligt hög. Sångarna får dessutom betalt i sushi, vilket ger en fingervisning om matens höga kvalitet.


Nu ytterligare några ord om maten, som är mycket god. På menyn hittar du sushi, rolls och sashimi, varav det sistnämnda är en personlig favorit. Fisken är otroligt färsk samt full av smak, och ett par sorter som sticker ut från mängden är Yellowtail och Tuna. Vill du prova Ido's bredd rekommenderas en Sushi & Sashimi Combo, där du får tre rolls, åtta bitar sushi och tolv bitar sashimi. Du kan dessutom beställa förrätter, och en stående order här på redaktionen är Seared Japanese Scallops.


I utbudet av dryck hittar du en handfull olika sorters sake samt Sapporo, allt man kan tänkas behöva till sin sushi med andra ord. Ido Sushi är en dold pärla bland New Yorks alla sushi-restauranger. Maten är god, personalen trevlig och du bjuds dessutom på livs levande opera till din råa fisk, det kan inte bli mycket bättre än så. Live-operan drar oftast igång runt niotiden på lördagskvällen, och då kan det ofta vara ganska fullsatt inne på den lilla restaurangen.


View Larger Map
Ido Sushi
29 7th Ave S (mellan Morton Street och St Lukes Pl)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment