Sunday, January 1, 2012

403. Prima


Gott nytt år kära läsare! Vi har lämnat 2011 bakom oss, och ser nu fram emot ett härligt 2012 som kommer att bjuda på många spännande överraskningar här på Ett annat New York. Vi hade en tämligen lugn nyårskväll där vi förutom drinkar i goda vänners lag åt en delikat middag på Prima i East Village, och det är denna restaurang vi kommer att berätta om i dagens inlägg.


Prima är en renodlad fiskrestaurang med bara något år på nacken. Det är en av de mer romantiska restaurangerna i East Village, med rustik inredning, dämpad belysning och charmiga tegelväggar. Personalen är mycket trevlig och kommer gärna med rekommendationer från drinklistan, vilken är utvecklad av mixologerna på The Summit som utsågs till 2010 års Best Cocktail Bar av New York Magazine. Ett av mina val föll på en karaktärstärkare vid namn Mancini, där Mitcher's Rye och Meletti Amaro gått till sängs med Smoked Cinnamon Bitters för att skapa ljuv musik och himmelska smaker.


Vad maten anbelangar är det som nämnt fisk som gäller, både till förrätt och huvudrätt. Som start på vår festmåltid åt vi ostron och Sardines Rillettes. Fyra sorters ostron från norra Kanada och Long Island finns på menyn, och de är alla fylligt goda med precis lagom sälta. När du beställer huvudrätt har du tre val att se fram emot; protein, grönsak och sås. Själv valde jag pilgrimsmusslor med pommes frites (världens godaste grönsak) och bearnaisesås, en något okonventionell kombination som var utsökt.


Prima är en underbar liten restaurang. Jag är glad att det ett år efter öppning nästan alltid är fullt vid borden, något vi kan tacka förstklassig mat och goda drinkar för. De värdesätter dessutom sina gäster, vilket tog sig uttryck i en gratis dessert efter vår måltid. Sådana små gester är alltid uppskattade, och vi ser redan fram emot ytterligare besök.


View Larger Map
Prima
58 E 1st Street (mellan 1st och 2nd Ave)
Manhattan

1 comments:

Anonymous said...

Får tacka för tipset, klart trevligt ställe. Ett av de bättre ställena vad gäller tillbehör! Generellt sett är amerikanare fantastiskt duktiga på de rena råvarorna men klart sämre på alla tillbehör (såser, grönsaker, et.c.).
Dock var det lite utplockat på menyen då vi var där (2/1) och det verkade som om dom inte riktigt kommit igång med 2012.
Men förbannat bra drinkar!!

Post a Comment