Thursday, September 22, 2011

368. Crossroads Trading Co.


För någon vecka sedan var, som ni nog kommer ihåg från tidigare inlägg, min vän Dan på besök. Det blev många turer till restauranger och barer under hans New York-vistelse, men vi han även med ett par ordentliga shoppingrundor. Bland butikerna som besöktes, och där fynd gjordes, kan vi nämna Uniqlo, Daffy's, och Filene's, men vi letade oss även till ett par ställen vi inte tipsat om tidigare här på EANY. Ett av dessa är en andrahandsbutik vid namn Crossroads Trading Co. i Williamsburg.


Crossroads Trading Co. startade för 20 år sedan i Berkeley, CA. Sedan dess har ytterligare 26 butiker öppnat, varav Williamsburg-butiken är den enda på östkusten. Mycket av det som säljs hos Crossroads är lätt använda designerplagg, och några exempel på märken du kan hitta i utbudet är Burberry, Marc Jacobs, och Alexander Wang.


Det finns både herr och damkläder i utbudet, som sträcker sig från skor till mössor. Merparten av det som säljs är som nämnt lätt använt, men med lite tur kan du hitta sprillans nya prylar för en billig penning. Inventariet består dessutom av prylar som köps in lokalt, så allt som säljs i butiken reflekterar de omkringliggande kvarteren, vilket i detta fall betyder ett av världens hetaste grannskap.


Min vän Dan är en riktig finsmakare när det kommer till sköna skor, och han har en fäbless för röda sneakers. Ända sedan våra college-år har han trampat runt i röda gympadojjor, och besöket på Crossroads resulterade i ett mycket lyckat fynd. Ett par helt nya, röda Converse för ynka $20.


View Larger Map
Crossroads Trading Co.
133 N 7th Street (mellan Berry Street och Bedford Ave)
Brooklyn

0 comments:

Post a Comment