Sunday, May 15, 2011

318. Filene's Basement


Vi får många förfrågningar om shopping-tips här på Ett annat, och det har blivit hög tid för oss att berätta om ett av våra favoritställen att shoppa kläder på. Det är en butik som likt sin granne, skoaffären DSW, är väldigt populär både bland New York-bor och besökare, främst för sin höga fyndfaktor. Det har blivit dags för ett besök hos en butik som trots att den ligger på tredje våningen går under namnet Filene's Basement.


Filene's är en Boston-baserad butik som öppnade dörrarna för första gången 1909. Därefter har genom åren ytterligare butiker öppnat på östkusten, och likt föregångsbutiken i Boston har de alla en sak gemensamt, nämligen märkesplagg till nedsatta priser. Den största New York-butiken är på tre plan, där första våningen är vigd åt herrkläder och de andra två åt damkläder.


Allt från sportplagg till kostymer, klänningar och skor står att finna i utbudet (även om den tidigare nämnda och omskrivna grannen DSW är en bättre destination när fotbeklädnader är målet för shopping-rundan). DKNY, Lacoste, och Dolce & Gabbana är bara några av alla de märken man kan hitta för en billig penning, och trots att butiken är så pass populär är det aldrig kaos bland galgarna.


Filene's Basement är en av våra absoluta favoritdestinationer när det handlar om shopping. Damen här på redaktionen påpekar att de har ett mycket fint utbud av väskor, och jag själv kan berätta att ett par av mina senaste fynd har bestått av en Boss-skjorta för $20, samt en t-shirt från svenska Cheap Monday för $5. Skulle du inte gilla att shoppa kan du alltid njuta av utsikten över stan från panorama-fönstret på butikens tredje våning.

***EDIT***
Filene's har dessvärre stängt.


View Larger Map
Filene's Basement
40 E14th Street (mellan University Place och Broadway)
Manhattan

5 comments:

Tor said...

Vi var på Filene's Basement för någon månad sedan. Det var riktigt stort men så rörigt att det var svårt att hitta något. Det döljer sig säkert mycket fina kläder bland alla gubb- och tantplagg. Men utsikten över Union Square Park är riktigt fin!

Anonymous said...

Visserligen rörigt som på så många andra outlets, men den som söker han finner! Jag gillade denna butiken mycket! Fanns även kläder för "mogna" kvinnor!

Anonymous said...

Gillade denna affär mycket! Faktiskt den bästa outleten vi fann, vid vårt besök i NY för någon månad sedan.

HD said...

Var där förra veckan efter tipset om DSW. Jag gick i förväg och sa till mina vänner att "äh, vi skiter i det, det är typ Klädkällaren" (Ni som inte bor i Göteborg hör ju på namnet vad det är för typ av butik). Men jag hittade massa fint, det är skyltningen som gör att man tror att det är en skitbutik. Klänningar fanns det massa fina framförallt! Okej, en hel del fula kläder också men den som håller gluggarna öppna hittar nog en del.

Skön blogg!

Anna Karlsson said...

Måste ge dig beröm för en av de absolut bästa resebloggarna som finns. Keep up the good work :-)

Post a Comment