Sunday, September 25, 2011

369. Alma


Att sitta utomhus och äta är en mycket trevlig syssla som förhöjer en utekväll. Om restaurangen i fråga dessutom bjuder på en utsikt som kan vara en av New Yorks bästa blir upplevelsen total. I helgen som gick besökte vi en restaurang i Carroll Gardens vid namn Alma, där maten är fantastisk, drinkarna starka, och utsikten fenomenal.


Alma är en mexikansk restaurang vid East River som öppnade för ett tiotal år sedan. Det är en stor restaurang på tre våningar, där nedervåningen består av en välbesökt bar, och den översta våningen hyser ställets uteservering. Från uteserveringen har du en magnifik utsikt över södra Manhattan, och det är enormt trevligt att äta god mat medan ögonen vilar på den glimrande staden på andra sidan floden.


På menyn finner du förstklassig mexikansk mat, som dessutom är oerhört god. Mexikanska klassiker som Enchiladas och Fajitas finns naturligtvis att beställa, samt rätter som är unika för restaurangen. Mitt val föll på Camarones Asado, där fyra grillade räkor vilade på en bädd av grits med chorizo.


På drinkmenyn hittar du ett fint utbud av tequila, samt naturligtvis margaritas. Ställets Cucumber Margarita var mycket god, och en uppfriskande bekantskap i den varma sensommarnatten. Almas uteservering har öppet året runt, och på vintern är den naturligtvis uppvärmd.


View Larger Map
Alma
187 Columbia Street (mellan Degraw och Sackett Street)
Brooklyn

1 comments:

Nicky said...

Kul att hitta din blogg, har lagt till dig i min blogglista :) XO

Post a Comment