Tuesday, September 27, 2011

370. Once Upon a Tart


Greenwich Village är ett av New Yorks charmigare grannskap. Det går lätt att spendera en dag eller två i dessa kvarter mellan East och West Village, och då området bjuder på många små butiker och barer blir det aldrig långtråkigt. Dessutom är det ett rent nöje att äta sig genom Greenwich, och ett av grannskapets trevligaste ställen för en fika och ett delikat mellanmål heter Once Upon a Tart.

Once Upon a Tart är ett fik med 17 år på nacken. Det är enkelt inrett, och ofta väldigt folkfyllt, då det är ett av kvarterens populäraste lunchfik. På menyn hittar du sallader, soppor och mackor, men vad det lilla fiket är mest känt för är sina bakverk.


Den huvudsakliga anledningen till att folk besöker Once Upon a Tart är deras Freshly Baked Sweet Tarts, som är en liten fruktfylld paj bakad på premisserna. Denna paj är otroligt god, och det är lätt att förstå varför fiket valde att inkludera detta bakverk i sitt namn. Dessvärre är tartsen så populära att de ofta är slutsålda, något vi själva drabbades av när vi besökte stället för att ta några bilder till detta tips. Skulle detta ske ska du dock inte misströsta, utan istället beställa en av fikets Iced Carrot Cakes, som är nästan lika god som tartsen.


Once Upon a Tart är ett unikt litet fik. De bakar den godaste sweet tart vi haft nöjet att prova, och vi rekommenderar ett besök varmt när du är i krokarna. Skulle du dessutom vara hungrig är ställets Goat Cheese Sandwich mycket god.


View Larger Map
Once Upon a Tart
135 Sullivan Street (mellan Houston och Prince Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment