Friday, September 16, 2011

365. Whiskey Tavern


Som jag nämnde i ett tidigare inlägg var min gode vän Dan på besök under den gångna veckan, och vi lyckades besöka fler restauranger och barer än vi båda trodde var möjligt. Det var en mycket trevlig vecka, och förutom besök på några av mina favoritställen lyckades vi även hitta några nya fynd som jag kommer att tipsa om den närmaste tiden. Ett av dessa ställen är en bar i Chinatown vid namn Whiskey Tavern.


Whiskey Tavern är som namnet antyder en bar vars främsta inriktning är whiskey. Det är ett mycket hemtrevligt och välkomnande ställe, där bartendern och servitriserna hälsar på dig när du kliver in, och presenterar sig när du satt dig till bords. Efter att ha slängt ett öga på menyn förstår du snart varför ägarna valt att kalla stället Whiskey Tavern; det finns nämligen ett 60-tal olika sorter av denna rökiga dryck att välja mellan.


Ett glas whiskey kostar runt $10, och skulle du inte gilla så starka drycker finns det flera ölsorter att beställa, både inhemska och importerade. Väljer du att beställa en drink serveras denna i ett pint-glas, utan att tumma på styrkan, och bland de mer fantasifulla kreationerna finns en blandning av whiskey och pickle-juice (denna förvånansvärt goda häxbrygd serveras emellertid i ett shot-glas). På tal om pickles serveras dessutom tilltugg som Tater Tots, Nachos, samt Fried Pickles.


Whiskey Tavern är en mycket rolig bar där man lätt kan tillbringa ett par timmar med att sänka några shots tillsammans med en god vän. Utbudet av whiskey är otroligt fint, och personalen är trevlig. Min vän Dans val för kvällen blev Guinness och ett gäng whiskey-shots. Tack Dan för en toppenvecka!


View Larger Map
Whiskey Tavern
79 Baxter Street (mellan White och Walker Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment