Wednesday, September 14, 2011

364. Van Leeuwen


Sommaren börjar så sakteliga lida mot sitt slut, och det finns nog inte en enda person i New York som inte ser fram mot svalare dagar med fallande löv. Det är dock ett par veckor kvar innan vi får njuta av hösten, och fram till dess får man göra det bästa av de kvarvarande sensommardagarna. Vi på Ett annat-redaktionen väljer att äta glass de dagar kvicksilvret kryper över 20-graderstrecket, och ett ställe som blivit en glassfavorit de senaste veckorna är Van Leeuwen i East Village.


Van Leeuwen är ett lokalt glassbolag som startade 2008. I början såldes glassen ur truckar som ambulerade Manhattan och Brooklyns gator, men med åren har tre fasta glassbarer öppnat, varav den senaste är den första på Manhattan. Glassen tillverkas på enklaste sätt möjligt, med råvaror från lokala producenter, allt för att slutprodukten ska vara helt ren från kemikalier, stabiliseringsmedel, och färgämnen. Resultatet är en extremt god glass där fokus ligger på smaken.


Bland smakerna finns klassiker som vanilj och jordgubbe, men även lite mer udda varianter som röda vinbär och ingefära. Du kan naturligtvis be att få din glass toppad med vispgrädde, något jag personligen anser vara en självklarhet. På kaffefronten serveras Intelligentsia Coffee, ett kaffe från Chicago som utsetts till landets bästa i en mängd olika tester.


Van Leeuwen är en mysig glassbar där du även kan ta dig en fika. Det är ett trevligt ställe att besöka även när det börjar bli kyligt ute, och skulle glass inte vara din grej säljs dessutom munkar och andra bakverk. Själv gillar jag att avsluta min glass-frossa med ett par av ställets Donut Holes.


View Larger Map
Van Leeuwen
48 1/2 E 7th Street (mellan 1st och 2nd Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment