Sunday, September 11, 2011

363. Food For Life Supreme


Min gode gamle vän Dan är i stan! Vi har haft några mycket trevliga dagar med besök på Decibel, Shopsin's, och Sunny's bland mycket annat. Detta förklarar även den långa tystnaden här på EANY, men nu är det dags igen för ännu ett tips. Idag beger vi oss upp till Harlem, där vi besöker en av stadsdelens trevligaste restauranger, Food For Life Supreme.


Food For Life Supreme är en del av en liten kedja, där det finns en handfull restauranger spridda över landet. Stället är avslappnat inrett, musiken som spelas är mestadel soul-klassiker, och personalen är extremt trevlig. Maten som serveras är modern soul food, där traditionella rätter fått en uppdaterad twist.


På menyn hittar du huvudsakligen fiskbaserade rätter, där mackan East of The Mississippi är en favorit här på redaktionen. Denna rätt består av två vitling-filéer som serveras med lök, samt restaurangens egna Sun and Moon Sauce (som är en variant på en klassiker från södern), vilande på hembakat bröd. Skulle denna underbara macka inte vara nog kan du dessutom beställa ställets Carrot Cheddar Fries, där friterade morötter badar i cheddar-sås, Jalapenos, gräddfil, och bacon.


Food For Life Supreme är en spännande restaurang där utsökt modern soul food serveras. Det är en Harlem-institution väl värd ett besök när det börjar knorra i magen. Till sist vill vi föreslå att du beställer en Ginger Beer till din mat. Denna läsk är nämligen delikat.


View Larger Map
Food For Life Supreme
108 W 116th Street (mellan Malcolm X och Adam Clayton Powell Jr Boulevard)
Manhattan

3 comments:

Bussresor Europa said...

Det ser inte så nyttigt ut men gud vad smaskigt det ser ut. Man blir nog mätt på det där.

Behnaz said...

Måste bara säga att din blogg är otroligt bra, är inne och kikar varje dag och läser om allt du upplever. Du inspirerar verkligen och har en sån härlig feeeling utåt. Man blir glad av att läsa det du skriver!

Alena said...

Ser inte ut som gjort för turister, precis vad man vill komma åt! Vad är det för klädkod på det här stället? ;) (om man ska besöka NY för en dag och har ambition att både besöka finanskvarter, fall foliage, shopping och Harlem)

Post a Comment