Wednesday, September 7, 2011

362. Elevated Acre


Det har återigen blivit dags för ett sevärdhetstips här på EANY, och vi har därför besökt en dold liten park som bjuder på en fin utsikt. Men innan vi ger oss i kast med detta tips vill vi återigen nämna vår Facebook-sida, där vi berättar om händelser i stan som inte får plats här på bloggen. Vår Facebook-sida hittar du här. Nu beger vi oss ned till Financial District och Elevated Acre.


Elevated Acre är en liten park på drygt 4000 kvadratmeter som är inklämd mellan finanskvarterens skyskrapor. För att nå parken får du ta en rulltrappa upp ett par våningar, och väl uppe möts du av både grönska, lugn, och sittvänliga bänkar.


En stor del av parkens besökare är kostymklädda kontorsarbetare från finanskvarteren, som under sin lunchrast uppsöker Elevated Acre för att stressa av en smula. På grund av detta kan det vara ganska fullt i den lilla parken runt lunch, men under resten av dagen är det vanligtvis tämligen folktomt.


Parken har öppet till 22:00 under sommaren, och resten av året stängs grindarna vid 20:00. Från parken har du utsikt över Brooklyn, från Brooklyn Bridge ner till Red Hook, och ett besök rekommenderas varmt efter att solen gått ned, då skenet från byggnaderna på andra sidan East River glittrar i flodens mörka vatten.


View Larger Map
Elevated Acre
55 Water Street (mellan William och Broad Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment