Monday, September 5, 2011

361. Barramundi


Idag är det Labor Day här i USA, vilket anses vara sommarens sista dag. Vi på EANY ser fram mot en lång och sval höst, där träden i Central Park börjar skifta färg, och varuhusen plockar fram säsongens tjocka tröjor och värmande halsdukar. Ytterligare en trevlig aspekt med New York om hösten är att pubar och barer ter sig mycket lockande med sina starka drinkar och sittvänliga soffor. Vi besökte nyligen en bar på Lower East Side vid namn Barramundi, och denna inrättning kommer att få upprepade besök under de kommande månaderna.

Barramundi är en mysig kvartersbar som gjord för att ta sig några drinkar under en lång höstdag. Stället har en typisk New Yorksk barinredning, med röda vinylbås, tak av pressat tenn, och en bar som dominerar större delen av inrättningen. Personalen kan sina drinkar, och är charmigt tvär på ett sätt som faller sig naturligt för en bar som denna.


I utbudet av dryck finner du klassiker på tapp som Guinness och Newcastle, samt lokala favoriten Brooklyn Lager. Det finns dessutom Infused Vodka och sangria på menyn, varav den sistnämnda finns tillgänglig i en vit variant som är mycket delikat, och väl värd att prova. Varje dag mellan 18:00 och 21:00 är det dessutom Happy Hour, då du får två drinkar för priset av en.


Barramundi är en typisk höstbar. Det är ett ställe där man vill kila in på en dryckespaus när vinden viner på gatan utanför, och är ni ett gäng kompisar finns risken att den korta pausen med tiden blir en helkväll. Dessutom gömmer sig någonstans i baren ingången till en drinkbaserad speak-easy, men den berättar vi mer om i ett senare inlägg.


View Larger Map
Barramundi
67 Clinton Street (mellan Rivington och Stanton Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment