Friday, September 2, 2011

360. Miriam


Vi har tidigare tipsat om trevliga brunch-ställen här på EANY, och det är svårt att inte älska detta mål som hamnar någonstans i gränslandet mellan frukost och lunch. Vi är alltid på jakt efter nya restauranger som serverar goda bruncher, och nyligen tipsade en kompis oss om en restaurang och vinbar i Brooklyn som serverar en delikat variant av denna måltid. Miriam heter stället i fråga.

Miriam är en hemtrevlig israelisk restaurang och vinbar belägen någonstans i gränslandet mellan Park Slope och Prospect Heights. Stället är genomsyrat av en genuin Brooklyn-känsla, och större delen av klientelet består av folk från grannskapet.


På brunchmenyn hittar man en blandning av traditionella israeliska rätter som Shakshuka och Burekas, samt typiska brunchklassiker som Eggs Benedict och Steak and Eggs. Skulle du vilja ha en drink till din brunch finns det ett tiotal olika varianter att beställa, och är du sugen på vin har du ett femtiotal sorter att välja mellan.


Miriam är en mysig liten restaurang i ett mycket trevligt grannskap. Vi på redax har bara varit där på brunch-besök, men vi kommer definitivt att återvända någon kväll för att ta en närmare titt på resten av menyn. Deras Steaks and Eggs är dessutom utsökta!


View Larger Map
Miriam
79 5th Ave (mellan Park Pl och Prospect Pl)
Brooklyn

2 comments:

DOA said...

I första bilden finns det en "spökcykel". Det är tradition i New York att sätta upp en vitmålad cykel nära stället där en cyklist har blivit påkörd för att hedra och minnas cyklisten. Det är en väldigt påtaglig påminnelse om att det är jädra farligt att cykla i staden.

Carita said...

Oj oj oj - det här var en intressant sajt!
Nu måste man bara komma så långt att man gör sin första resa överhuvudtaget mot Over There, USA och NY och allt som finns att upptäcka!

Post a Comment