Friday, April 15, 2011

305. East Noodle


Ibland händer det att man besöker en restaurang och det är kärlek vid första tuggan. En restaurang med så utsökt mat att man finner sig återvända så ofta man kan, och när man inte är där drömmer man om den delikata maten som bara är en beställning bort. Denna eufori har förföljt oss på Ett annat-redaktionen ända sedan vi upptäckte East Noodle i East Village.


East Noodle är en tämligen nyöppnad restaurang där nudlar står i fokus. Det är ett hemtrevligt ställe där man gärna slinker in när hungern gör sig påmind, och man hittar nästan alltid en ny överraskning på menyn. Både japanska och koreanska nudlar finns till beställning, och ett par favoriter här på redax är Spicy Beef Ramen, och Seafood Udon. I den sistnämnda rätten brottas musslor, räkor, pilgrimsmusslor och bläckfisk med de tjocka hemgjorda nudlarna. Matchen slutar naturligtvis i din mage, och du är den stora vinnaren.


Förutom de nyss nämnda rätterna vill vi tipsa om restaurangens musselsoppa (ytterligare en av anledningarna till att East Noodle har blivit en favorit här på redaktionen). Denna soppa bjuder på de fylligaste musslor jag någonsin skådat, och buljongen är helt otrolig. En portion består av ett trettiotal musslor, och fungerar ypperligt som en liten extrarätt att dela på om man är två eller fler vid bordet.


Till sist vill jag nämna ännu en anledning till ett besök hos East Noodle; deras utbud av sake. Det finns ett tjugotal sorter att välja mellan, och de är alla mycket prisvärda. En liten flaska går att hitta för $7, vilket är något av ett måste till maten.

East Noodle hette tidigare May Chan Ramen & Robatayaki, och man har hittills inte brytt sig om att helt ändra på skylten.


View Larger Map
East Noodle
119 2nd Ave (mellan E7th Street och St Marks Place)
Manhattan

1 comments:

Eva-Lena said...

Jättegott! Vi var där igår kväll och åt nudlar. Vi fick vänta några minuter på ett bord men det var det värt! Tack för ännu ett underbart tips! Ni har verkligen gett vårt New York besök guldkant!

Post a Comment