Wednesday, April 13, 2011

304. Macaron Café


New York har under en längre tid med spänning letat efter en värdig efterträdare till allas vår bakverksfavorit; cupcaken. Nu verkar det som att ett tronföljare hittats, en fransk sådan som stavas macaron. Huruvida macarons är den nya cupcaken får tiden utvisa, men en sak är dock säker; stans allra bästa macaron-butik hittar man gränsen mellan Midtown East och Upper East Side, och dess namn är passande nog Macaron Café.


Macaron Café är precis som namnet antyder ett fik där huvudinriktningen är macarons. Stället är inrett på typiskt Upper East Side-maner, och tankarna färdas gärna till TV-serier som Sex and the City och Gossip Girl när man kliver in genom glasdörren. Förutom en lång disk där macarons av alla tänkbara smaker visas upp, finns det längst in i kaféet några bord där man kan avnjuta sina små godbitar.


Det är svårt att bara beställa en macaron när urvalet bjuder på både traditionella och lite mer udda smaker. Choklad och mandel är två klassiker i utbudet, och fina utmanare till dessa är varianter som Honey Lavender, Rose, och Jasmin. Vi på Ett annat-redaktionen har jobbat oss igenom en stor del av utbudet, och kan gå i god för att smakerna är mycket goda, samt att macaronernas konsistens är precis så där härligt krispig och seg som den ska vara.


Om vi tvingas välja en favorit faller vår röst på Matcha Green Tea; en uppfriskande och annorlunda smak med precis rätt mängd sötma. Macaron Café är ett mycket trevligt ställe att besöka när sockerbegäret blir för stort. Stället ligger dessutom bara ett stenkast från Central Park, vilket är ett ypperligt ställe att äta de vackra små skapelserna. Ett alternativ till parken är picknick-borden utanför Apples huvudbutik, om du vill kombinera din sötsakspaus med en shoppingrunda.

Adressen är 625 Madison Ave, men ingången är runt hörnet på E59th Street.


View Larger Map
Macaron Café
625 Madison Ave (mellan E58th och E59th Street)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Macaroner är populära i Sthlm, så de blir säkert en populär efterträdare till cupcakes även i NYC.

Syster Yster said...

Å dit vill jag gå nästa gång jag kommer! Har aldrig smakat macarons men dom är väldigt populära i Sverige också......ligger vi före NY??.......har NY tagit efter oss :))

Post a Comment