Monday, April 11, 2011

303. Southern Hospitality


En av de roligaste aspekterna med att jobba inom TV är att man med jämna mellanrum springer på kända ansikte. För några veckor sedan hade jag turen att tillbringa en stund i Justin Timberlakes sällskap då han var gäst på en av morgonshowerna (inget slår emellertid gången då barndomsidolen Michael J Fox utan förvarning dök upp i vårt klipprum och slog sig ned i soffan bredvid mig). Den före detta pojkbandslegenden och jag började småprata om mat, och naturligtvis hade jag er läsare i åtanke när jag frågade honom om hans favoritrestauranger här i stan. Ett av namnen som kom på tal var hans egna restaurang Southern Hospitality på Upper East Side.


Southern Hospitality är en restaurang och bar där god mat från landets sydligare stater serveras. Det är ett trevligt ställe som är inrett i en skönt rustik anda, där servicen är både snabb och vänlig. Barbecue är den stora stjärnan på menyn, och allt från Babyback Ribs till kyckling finns att beställa direkt från grillen. Under vårt samtal avslöjade dessutom JT att hans favorit i restaurangens utbud är sydstatsklassikern Pulled Pork Sandwich; en monstermacka där Slow Smoked Memphis-Style Pork Shoulder intar huvudrollen.


När vi på Ett annat-redaktionen besökte Southern Hospitality beställde vi brunch. Huevos Rancheros och en Shrimp Po-Boy blev våra val, och båda smakade utsökt. Huevosen serverades med tidigare nämnda pulled pork, vilket var en trevlig överraskning i denna mexikanska anrättning. Min Po-Boy bjöd på räkor friterade till perfektion, vilket resulterade i en av de bästa varianter av denna macka jag någonsin provat. Southern Hospitality är ett trevligt ställe att bruncha på, lugnt, avslappnat, och mycket gott.


En brunch är emellertid inte en brunch om den inte serveras med minst en Bloody Mary. Southern Hospitality har under sina brunchtimmar (11-15 lördag till söndag) en drinkdeal som kan vara stans bästa; för $11.95 får man obegränsat med Bloody Marys. Drinken är dessutom mycket god (en av de bästa jag provat), med fin alkoholstyrka, och precis lagom bett i smaken. Under vår brunch lyckades jag hinka i mig fyra drinkar, men med rätt attityd och vinnarinstinkt kan denna siffra lätt flerdubblas.

Ytterligare en Southern Hospitality finns i Hell's Kitchen.


View Larger Map
Southern Hospitality
1460 2nd Ave (mellan E76th och E77th Street)
Manhattan

1 comments:

Evalinn said...

Det ser ut hur mysigt ut som helst! Och tack för att ni delar med er av det underbara Manhattan, för oss som inte kan vara där just nu...

Post a Comment