Sunday, September 18, 2011

366. Lucky Strike


Helgen som gick var mycket sval och skön, och som ni kanske läst i våra senaste inlägg här på EANY är vi mycket glada över höstens ankomst. Det är något speciellt med New York om hösten; folk blir mer avslappnade, luften friskare, och staden blir om möjligt ännu vackrare. Att strosa genom stans gator på kvällen, för att helt oplanerat äta en sen middag är en mycket trevlig höstsyssla, och så sent som i helgen gjorde vi just detta på Lucky Strike i Soho.


Lucky Strike är en amerikansk bistro mitt i Soho som öppnade för över 20 år sedan. Det är ett mycket charmigt ställe med en rustik inredning som vilar mot urtypiskt New Yorkska pressade tennväggar. När du kliver in genom dörrarna hamnar du i restaurangens livliga bar, och i rummet intill ligger den något lugnare matsalen.


På menyn hittar du de typiska amerikanska och franska rätter man förväntar sig av en bistro i New York. Kyckling, fisk och hamburgare hör till basutbudet, och då restaurangen har öppet ända till halv tre på natten är det ett mycket lämpligt ställe att besöka när du behöver energi efter ett gäng drinkar i Soho.


Under vårt besök beställde vi havsaborre med potatis, samt en hamburgare toppad med getost. Båda rätterna var mycket delikata. Till din mat kan du dessutom beställa drinkar, vin och öl. Själv avnjöt jag en Blue Moon, samt klassikern Sidecar, som rekommenderas varmt. Lucky Strike är en mycket romantisk liten restaurang som gjord för sena middagar på tu man hand när vinden viner genom New Yorks gator, och ett besök är precis lika härligt som det låter.


View Larger Map
Lucky Strike
59 Grand Street (mellan Wooster Street och W Broadway)
Manhattan

3 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Tackar för tipset!
Vi var där igår kväll och testade detta mysiga ställe. God mat, gott öl och trevliga människor. Rekommenderas varmt!

/Daniel och Eva

Anonymous said...

Keith McNally som äger stället står även för formidabla Balthazar och Minetta Tavern.

Lucky Strike tog dock ordentligt med styrk av Sandy. Av det senaste jag läste så är stället fortfarande stängt som följd.

Post a Comment