Monday, August 15, 2011

353. Union Square Wines


Shopping behöver nödvändigtvis inte bara innebära kläder. Det finns många fina ställen här i stan där man kan få sitt lystmäte av allt från köksprylar till andrahand. Något vi här på EANY gillar att köpa är vin, och bland de hundratals vinbutiker som trängs på Manhattans gator finns det en som sticker ut från mängden; Union Square Wines, inte helt oväntat belägen vid Union Square.


USW är en stor vinbutik med ett mycket fint sortiment. Över 4000 viner från Europa, Sydamerika, och USA finns i utbudet, och det är en ren fröjd att vandra runt bland de välfyllda hyllorna och titta på de vackra flaskorna. Personalen är mycket kunnig, och är du på jakt efter något speciellt är chansen stor att de har just det du letar efter på lager.


Det arrangeras med jämna mellanrum dessutom mycket populära vinprovningar, och butiken är utrustad med en Enomatic, som är en automatisk vinprovningsmaskin där prover på 15 milliliter portioneras ut åt gången. Är du på jakt efter spännande spritsorter finns det även ett fint utbud av allt från grappa till vodka i butiken (min käre far spenderade en lång stund bland butikens alla whiskey-flaskor under sitt senaste New York-besök).


Du som är en trogen läsare av Ett annat kanske minns min romans med Kitaro från vårt besök hos Kirakuya. Denna sake står även att finna i Union Square Wines utbud, och skulle du frestas att prova på denna underbara dryck rekommenderar jag dessutom Kitaros följeslagare Oyaji, samt ärkefienden Nezumi. Nu ska jag inte snöa in på manga-inspirerad sake längre, utan avslutar dagens inlägg med ett sista tips på fynd hos USW; Dassai 23, även känd som Otter Fest, och en av de godaste sake-sorter som någonsin producerats. Denna sake är extremt svår att finna, och trots att prislappen ligger på $47.99 för 300ml är de dyra dropparna värda varje cent.


View Larger Map
Union Square Wines
140 4th Ave (mellan E 13th och E 14th Street)
Manhattan

1 comments:

Anders said...

Har du varit på WineLibrary i New Yersey? Följer entreprenören Gary Vaynerchuk på Twitter och han driver butiken med sin familj. Skulle vara kul att läsa en recension av den butiken.

Post a Comment