Saturday, August 13, 2011

352. The Boat Basin


Trots att sommaren börjar lida mot sitt slut har vädergudarna lovat värme i ytterligare någon månad här i New York. Det har börjat svalka behagligt om eftermiddagarna, och om man har tillfälle att befinna sig nära öppet vatten blir sensommardagarna om möjligt ännu härligare. Lägger du dessutom en iskall öl till denna ekvation, så har du formeln för en av stans trevligaste sommarbarer, en Upper West Side-pärla gömd under Henry Hudson Pkwy, vid namn The Boat Basin Café.


Boat Basin är en bar belägen precis bredvid Hudson-floden. Den är gömd under motorvägen som går längs med Manhattans västra sida, och kan vara väldigt svår att hitta om du inte riktigt vet vad du letar efter. Följ W79th Street så långt västerut du kan, och när du närmar dig rondellen i slutet av gatan går du ned för en trappa vid sidan av trottoaren, varpå Boat Basin uppenbaras framför dig. Baren är somrigt trevlig, och består av två sektioner, varav en är under tak, och en utomhus med utsikt över floden.


Öl, vin, och drinkar står att finna på menyn, och det är en ren fröjd att avnjut ett par kalla öl i goda vänners lag en lat lördagseftermiddag medan det fläktar skönt från floden. Skulle du bli hungrig finns det dessutom barmat som burgare, korv, och nachos att beställa.


Boat Basin Café är en trevlig bar som är en perfekt destination om du befinner dig på Upper West Side en eftermiddag under sommaren. På kvällen blir det dessutom extra romantiskt då man ser solen gå ned bakom Jersey någonstans på andra sidan Hudson. I barens utbud av ölsorter finner man även Samuel Adams sommarbryggd, som gått och blivit något av en favorit här på redaktionen den senaste tiden.

Boat Basin har öppet från slutet av mars till slutet av oktober.


View Larger Map
The Boat Basin Café
Vid slutet av W 79th Street
Manhattan

0 comments:

Post a Comment