Wednesday, August 10, 2011

351. Eisenberg's Sandwich Shop


Klassiska restauranger där det känns som att tiden stått stilla i decennier är något det finns gott om i New York. Ställen man aldrig vill lämna, där karaktären sitter i de inpyrda väggarna, i den slitna bardisken, och i de nedsuttna båsen (några av våra tidigare tips rörande ställen med charmig, stekosig karaktär kan du läsa om här, här, och här.) Inför dagens inlägg har vi besökt ytterligare ett av alla dessa härliga hak, nämligen Eisenberg's Sandwich Shop i Flatiron District.


Eisenberg's är en legendarisk New York-diner som slog upp portarna 1929, och sedan dess har inte mycket förändrats, varken på menyn eller inredningsmässigt. Stället har blivit något av en institution här i stan, och klientelet består både av besökare och infödda New York-bor. Självklart har stället fått sin beskärda del av celebra gäster genom åren, och de flesta kändisbesöken har förevigats på fotografier som täcker väggarna (den ur-New Yorkska gnällspiken tillika geniet Lou Reed är en av få kändisar som vägrat ställa upp på en bild.)


På menyn hittar man naturligtvis mackor; det finns ett sjuttiotal olika varianter att välja mellan, allt från Peanut Butter & Jelly till Pastrami & Corned Beef. Skulle du inte gilla mackor kan du även beställa omeletter och diverse andra traditionella (med amerikanska mått mätt) frukosträtter. En favorit på redaktionen är en skapelse vid namn The LEO, där lax, ägg, och lök möts i en mycket framgångsrik kombination. The LEO går dessutom att få som macka.


Självklart finns det förutom traditionell deli-mat dessutom goda drycker att beställa, där Arnold Palmers, malteds, och milk shakes bara är en liten del av utbudet. Ett hett tips är att prova ställets Egg Cream, som inte har ett jota att göra med varken ägg eller grädde, utan är en blandning av bubbelvatten och chokladmjölk.


View Larger Map
Eisenberg's Sandwich Shop
174 5th Ave (mellan W 22nd och W 23rd Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment