Monday, August 8, 2011

350. The Little Lebowski


New York är en stad där man aldrig upphör att förvånas. Det är en plats där man hittar sånt som det helt enkelt inte finns en marknad för i andra städer, vilket i sin tur bidrar till en otroligt kul och spännande stad. I dagens tips ska vi berätta om en liten butik som drar sitt strå till denna unika stack vi kallar New York, nämligen The Little Lebowski i Greenwich Village.


Något vi alla kan enas om är att The Big Lebowski är en av världens bästa filmer; sedan premiären 1998 har detta mästerverk av bröderna Coen uppnått kultstatus, och horder av fans (även kallade Achievers) ser till att The Dude och hans filosofi lever vidare. För ett par år sedan öppnade The Little Lebowski, världens enda butik helt tillägnad denna underbara film, med ett mycket fint utbud av Lebowski-artiklar som t-shirts, dockor, och dekaler.


Snubben som äger butiken kan vara världens största achiever; en mycket trevlig man som kan allt om filmen, och som dessutom knallar runt i sin butik i pyjamasbyxor och morgonrock, på äkta The Dude-maner. Väggarna är täckta av citat från filmen, och är du själv en achiever finns risken att du tillbringar lång tid inne i butiken (förmodligen till dina icke-achiever-vänners stora förtret).


Bowling är en stor del av The Big Lebowski, och inne i butiken finns det naturligtvis en fungerande liten bowlingbana om du skulle vilja hiva iväg ett klot eller två. Alla dessa små detaljer och det fina utbudet av Lebowski-prylar gör The Little Lebowski till en underbart unik butik, och det faktum att The Dude i egen hög person, Jeff Bridges, har besökt inrättningen är i sig en orsak att K-märka stället omedelbums.


View Larger Map
The Little Lebowski
215 Thompson Street (mellan Bleecker och W 3rd Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment