Wednesday, March 16, 2011

293. Junk


Andrahandsbutiker, vintageaffärer, och loppisar finns det gott om här i New York. Det är svårt att tröttna på att rota runt bland gamla prylar i jakten på det där perfekta fyndet, (vi på Ett annat-redaktionen köpte till exempel nyligen en gammal filmaffisch hos Housing Works för $20, som vi senare fick värderad till hela $1250) och nya butiker fulla av dolda diamanter uppenbarar sig nästan dagligen. Den senaste andrahandsbutiken vi förälskat oss i heter Junk, och ligger i Williamsburg.


Junk är en stor butik inhyst i en lagerlokal mitt i Williamsburg. Man kan hitta praktiskt taget allt mellan himmel och jord bland ställets alla prylar, och huvudkriteriet för allt som finns till försäljning är att det fått tummen upp av butikens ägare. Om du letar efter något annorlunda, udda, eller unikt kommer du att hitta det hos Junk, och du kommer att ha väldigt roligt under din jakt. Priserna är något lägre än hos loppisarna på Manhattan, vilket innebär att man kan göra riktigt fina fynd om man har turen på sin sida.


Köksartiklar är något du kan finna i överflöd hos Junk. Flaskor, kaffekoppar, tallrikar, och glas i udda storlekar och former är något vi på redax köpt mycket av på sistone, och vi kommer med största sannolikhet att återvända i jakt på ytterligare köksredskap. Mycket av det som säljs är dessutom genuin Americana, med en doft av svunna, mer bekymmersfria årtionden.


Junk är en rolig butik. Det är kul att bara gå runt och titta på alla udda prylar, och med lite tur kanske du hittar något som visar sig vara årets fynd. Allt från möbler till knappar finns till försäljning, så om du är nyinflyttad till stan rekommenderas ett besök extra varmt. Din lägenhet kommer att tacka dig.

Ytterligare en butik finns ett par kvarter norrut.


View Larger Map
Junk
567 Driggs Ave (mellan N6th och N7th Street)
Brooklyn

0 comments:

Post a Comment