Thursday, July 1, 2010

187. Francois Chocolate Bar


Desserter kan man som ni trogna läsare redan vet hitta i en mängd olika former här i stan, från enorma tårtbitar till nyskapande delikatesser. Ibland vill man dock få sig en klassiskt stilren choklad-dessert till livs, och då får man bege sig till en av stans lyxigaste juvelbutiker. Nu tror du nog att jag talar ren och skär gallimatias, men så är icke fallet. En av stans bästa chokladbarer hittar man gömd ovanpå en juvelbutik. Namnet är Francois Chocolate Bar, och den är belägen bland lyxbutikerna på Upper East Side.


För att hitta till Francois Chocolate Bar måste du först leta reda på juveleraren Maboussin. Därefter låter du dörrvakten hålla upp dörren åt dig, varpå du beger dig till hissen längst in i lokalen. Tio sekunder senare befinner du dig på fjärde våningen, där övre Manhattans finaste chokladgömma är belägen. Precis som hos juveleraren några våningar under visas varorna upp i fina små montrar, och hela stället utstrålar en härlig lyx.


Chokladen är rent utsagt underbar. Du kan välja mellan praliner, bakelser, och verrines (som är mousse varvad med saftig chokladkaka, serverad i ett litet glas), och naturligtvis någonting att dricka. Såhär på sommaren rekommenderas en hot chocolate on the rocks, dvs. en iskall choklad-dryck som är himmelskt god.


Bland mina favoriter på menyn bör George V nämnas; det är en bakelse med en kärna av kolasås som man bara inte kan få nog av. När man jobbat sig genom lagren av choklad och slutligen når kolan är det som att hitta en gyllene skatt.

Ett besök för två på Francois Chocolate Bar går loss på cirka $25 (om man lyckas motstå frestelse att beställa in fler än en bakelse).


Visa större karta
Francois Chocolate Bar
714 Madison Ave (mellan 63rd och 64th Street)
Manhattan

2 comments:

Therese said...

OMG! Det verkar nästan för bra för att vara sant! Gillar verkligen alla tips ni kommer med. Sitter och prickar av saker vi vill göra när vi åker till New York i höst och det här stället är bestämt med på listan.

Anonymous said...

Riktigt lyxigt!!

Post a Comment