Sunday, July 4, 2010

188. Hill Country Barbecue


Det är fjärde juli idag, dagen då folk här i landet firar både Tom Cruise’s födelse och det faktum att dom pratar amerikanska och inte engelska. Vi på Ett annat stämmer in i firandet med vårt kanske mest helamerikanska tips hittills, ett ställe som en kompis från Texas besöker när han får hemlängtan och blir sugen på en riktigt genuin BBQ. Nu beger vi oss till Hill Country Barbecue i mid-town för årets köttchock.


Hill Country är en barbecue-restaurang på två våningar som båda är genompyrda av dofter och smak från ett USA man vanligtvis bara ser på film. När du kommer in i restaurangen får du en liten minimeny i handen; den ska du se till att inte tappa bort, då den fungerar som kvitto på vad du beställt under kvällen. Därefter går du fram till grillen och beställer vad du vill ha av läckerheterna på menyn, varav dessa prickas av på ditt kvitto. Vid slutet av kvällen tar du med kvittot till kassan och betalar där. Det är ett mycket enkelt system, och du får precis det du vill ha till livs.


Revben och korv är bara ett par exempel på det som grillas mitt i restaurangen, och det finns dessutom otroligt delikata side orders att beställa. Bland dessa rekommenderas green bean casserole oerhört varmt, den är så god att jag själv beställer minst ett par byttor när vi är på barbecue-fest. Öl beställer du av servitriserna som med jämna mellanrum dyker upp vid bordet för att se till att allt är till belåtelse.


Hill Country är som sagt en Texas-barbecue som fått tummen upp av en tvättäkta Texas-bo. Det är så mycket americana som det bara kan bli, och väl värt ett besök när köttvargen i dig ylar till. Se dessutom till att runda av din måltid med en pecan pie, varefter du bergsäkert kommer att rulla ut från restaurangen skanderandes ”USA! USA! USA!”


Visa större karta
Hill Country Barbecue
30 W 26th Street (mellan Broadway och 6th Ave)
Manhattan

3 comments:

Janne said...

Kanon!!! Bästa tipset hittills! Men det tog ett tag innan jag fattade Born on the fourth of July referensen. :)

Jenny said...

Dit ska vi ikvall! Tack for tipset!

sofia said...

wow vad gott det var! här hade vi en helkväll med massa mat och drinkar då det var ett duktig band som spelade (verkar vara ganska vanligt där). köttet var huuur gott som helst och tillbehören likaså (vi valde green casserole och sweet potato mash). systemet är så smart, och det kändes riktigt häftigt att gå till "slaktaren" först och bara välja hur mycket och vilket kött vi ville ha. både ribsen, korv och köttbitarna var super!

Post a Comment