Tuesday, June 29, 2010

186. Arlene's Grocery


Det är riktig högsommar här i New York, med temperaturer upp mot +34C. Folk beger sig till stans uteställen för att svalka sig med en kall öl, och trots att det är varmt bjuds det på spelningar där en scen finns att tillgå. Ett ställe som erbjuder både bra livemusik och en fin drink-deal är Arlene’s Grocery på Lower East Side.


Arlene’s, som är inhyst i en gammal Puerto Ricansk bodega, har av vissa utsetts till CBGB’s tronföljare efter att det sistnämnda kultstället gick i graven för ett par år sedan. Det har hänt fler än en gång att jag hört talas om en spännande spelning, bara för att kort därefter fått reda på att den sker på Arlene’s, och bland dom band som lirat på Arlene’s innan det stora genombrottet hittar man bland annat The Strokes. Lokalen bjuder på fin atmosfär, och trots att det ibland kan bli ganska trångt är det alltid trevlig stämning bland både gäster och personal.


Dessutom har Arlene’s en fin-fin deal där man för $6 får en PBR och en Jack Daniel’s. Det är en klassisk rock-kombo som passar oerhört naturligt bra in i barens miljö, och personligen känner jag mig alltid en smula coolare än jag egentligen är när jag beställer en PBR and Jack.


Om du gillar live-musik och nya spännande band är Arlene’s definitivt ett ställe du bör besöka. Chansen är stor att du kommer att upptäcka nya favoriter, och med lite tur kan du om några år skryta med att du såg bandet med stort B på en liten rock-klubb i New York innan dom blev stora.

Nämnde jag dessutom hur cool du känner dig när du beställer in dina rock-drinkar? Se bara på mig.


Visa större karta
Arlene’s Grocery
95 Stanton Street (mellan Ludlow och Orchard Street)
Manhattan

5 comments:

Anonymous said...

Den där whiskyn ser riktigt mäktig ut! :)

Anonymous said...

Vi ser ju bara din keps, fast den är i och försig rätt cool.

Daniel said...

Haha, precis. :)

Anonymous said...

Helt klart bästa bloggen på länge! Så många sköna tips! N.Y. Here We Come!!!

Anonymous said...

Juste blogg! Ska själv över den 14:e juli så jag kommer säkert besöka många av de ställen ni skrivit om. Har du några tips på fler rockklubbar?

Post a Comment