Sunday, June 27, 2010

185. S'Mac


Riktigt urtypiska amerikanska rätter finns det gott om, och den som fått mest uppmärksamhet under dom senaste åren är nog soul food-klassikern Mac’n’Cheese. Ett gäng restauranger dedikerade åt just denna rätt har under dom senaste åren öppnat här i stan, och den mest framgångsrika går under namnet S’Mac. Platsen är East Village.


S’Mac är en förkortning för Sarita’s Macaroni and Cheese, och det enda som står att finna på menyn är som du nog gissat Mac’n’Cheese. Restaurangen är enkelt inredd, och fokus ligger främst på maten, som är otroligt god.


Det finns en rejäl bredd på utbudet av Mac’n’Cheese hos S’mac, både när det gäller ingredienser och storlekar. Det finns fyra storlekar att välja mellan, som mättar allt från en till åtta munnar. Bland smakkombinationerna kan man hitta allt från Classic All-American (som är nog så exotisk för oss svenskar) till Parisienne, med ingredienser som brie, rosmarin, och fikon.


Du kan dessutom mellan välja vanlig eller fullkornspasta, samt om du vill ha ströbröd på din Mac’N’Cheese. Favoriterna här på redax heter 4 Cheese och Cheeseburger. Båda riktar sig till ostälskaren i sällskapet.


Visa större karta
S’Mac
345 E 12th Street (mellan 1st och 2nd Ave)
Manhattan

7 comments:

Anonymous said...

Det där ser riktigt gott ut! Verkar spännande med alla olika smaker. Hoppas att jag får chansen att prova det någon dag.

Nicky said...

Har du provat Chat 'n' Chew på 10 E 16th St vid Union Sq? Ska enligt många newyorkare göra stans godaste mac'n'cheese.

Ska prova det stället samt möjligen det du rekommenderade när jag åker till NY i augusti.

Anonymous said...

Mums!

Anonymous said...

Wow.. det där vill jag prova!!

Anonymous said...

Jag undrar om ni, som säkert fått den här frågan en miljon gånger tidigare, vet något bra ställe att bo på i en vecka som ändå är snällt mot budgeten? Tänkte resa dit med flickvännen i oktober-november nån gång. Ni gör ett grymt arbete med den här bloggen! Keep it up!

[Lugna flikor och vilda pojkar] said...

Åh, jag bodde bara ett stenkast ifrån detta ställe, på samma gata under maj månad när jag fick äran att leka New Yorker...! Närmare bestämt på 311 E 12th St...längtar tillbaka :o)

Daniel said...

Nicky: Det ska jag prova!

Fabian: Kolla The Pod, det ar billigt och rent.

Tack for alla kommentarer!

Post a Comment