Monday, April 26, 2010

158. Steve's Authentic Key Lime Pie


Med jämna mellanrum tipsar vi här på bloggen om ställen som helt enkelt verkar för bra för att vara sanna. Det är barer, restauranger, och sevärdheter som låter som hämtade ur en dröm, och när man väl får chansen till ett besök är man euforiskt i dagar. Nu har det blivit dags för ytterligare ett sådant ställe, ett litet key lime pie-bageri i Red Hook vid namn Steve's Authentic Key Lime Pie.


Steve's är ett mycket otillgängligt ställe, men dom bakar den godaste pajen vi här på redaktionen någonsin haft nöjet att prova. Bageriet ligger precis nere vid vattenbrynet i Brooklyns gamla hamnkvarter, och det enda som finns på menyn är Key Lime Pie, lime-lemonad, och en skapelse som kallas ”Swingles” (en frusen minipaj på pinne, som doppats i mörk choklad). Pajerna är emellertid så otroligt goda att man vid den första tuggan tvingas sätta sig ned en stund.


Pajerna bakas helt från scratch; riktigt smör används till pajskalet och limejuicen pressas på premisserna. Resultatet är en paj som smakar solsken och sommar, och en trip ut till Red Hook känns inte längre lika besvärlig. Dessutom är det otroligt mysigt att sitta nere vid vattnet och frossa i en paj, medan man tittar ut över vågorna och lyssnar till måsarnas skrik.


Nu ett par ord om det att ta sig till Red Hook; tack vare vår svenska stolthet IKEA är det inte längre ett heldagsprojekt att få sig en bit paj till livs. På helgerna går det gratis vattentaxi (på vardagarna kostar resan $5) till möbelbutikens varuhus i grannskapet, och därifrån är det en 5-minuterspromenad till Steve's. Färjan går från Pier 11 på Manhattan, och tar ca 15 minuter. Dessutom bjuder resan på några fina fototillfällen.


View Larger Map
Steve's Authentic Key Lime Pie
204 Van Dyke Street (mellan Ferris och Conover Street)
Brooklyn

6 comments:

Dicksson said...

Åh låter verkligen helt underbart!

Saltistjejen said...

Coolt! Detta måste vi testa på vår nästa Ikeatur! jag trodde förresten att de tog 5 dollar även på helgerna numer, men att OM man kan visa ett ikeakvitto på väg tillbaks så slipper man betala? Men det kanske är ändrat igen?
Jag gillar Red Hook också! Att promenera där och sedan vidare mot Brooklyn Heights är superhärligt! Så olika atmosfärer som på helt olika vis känns så Roligt att gå i.
Tack för tipset!

cecilia said...

JA! Steve's har de bästa Key lime-pajerna. Red Hook är ju ett roligt och konstigt område också, håller med Saltistjejen om att promenaden därifrån till Bklyn Heights är fin. En mysig kombination av sunk och nytt/fräscht.

Dan said...

Jag har aldrig ätit en key lime pie, men nu blev jag väldigt sugen på en.

Budgetresande said...

Lika bra tips som vanligt! Tack!

Anonymous said...

Ni skriver en helt underbar blogg! Ett stort tack till er!

Maja

Post a Comment