Wednesday, April 28, 2010

159. The Dressing Room


Ibland befinner vi oss i den prekära situationen där vi vill tipsa om både ett shoppingställe och en bar. Vi önskar då att det fanns en inrättning där man kan ta sig en drink och även rota runt bland galgar i jakten på ett fynd. Om detta ställe dessutom säljer både märkesplagg och lokala designers, samt om Red Stripe finns på menyn blir lyckan fullständig. Tursamt nog finns det en liten diamant på Lower East Side som uppfyller alla dessa kriterier, och dess namn är The Dressing Room.


The Dressing Room är som du nog gissat vid det här laget både en bar och en butik under samma tak. Baren tar upp ca 25% av utrymmet, och det är ett trevligt ställe att stanna till när man befinner sig på Lower East Side, även om man inte är ute på en shoppingtur. Personalen är trevlig, och pop och soulklassiker strömmar ut ur högtalarna.


Shoppingmässigt kan man hitta både välrenommerade designhus som Gucci och Diane von Furstenberg, samt lokala förmågor bland plaggen. Märkesplaggen som säljs är alla andrahand, vilket innebar att dom inte kostar skjortan. Dessutom finns det ett mindre urval av smycken och väskor till försäljning. Merparten av det som säljs är damkläder, vilket ger oss män en ypperlig anledning att prova ett par drinkar i baren.


Glöm inte bort att källarvåningen är Dressing Rooms huvudsakliga shoppingavdelning. För att hitta dit tar du trappan som ligger gömd i bortre delen av baren. Där nere finner du det eminenta utbudet av andrahandsdesigners.


View Larger Map
The Dressing Room
75A Orchard Street (mellan Broome och Grand Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment