Friday, April 23, 2010

157. Mama's Food Shop


New Yorks restaurangdjungel är ett underbart ställe att befinna sig i. Med över 16000 restauranger i stan kan man tillbringa år med att besöka nya ställen, men trots detta utbud finns det vissa pärlor man finner sig återvända till om och om igen. Personligen är det restauranger som serverar enorma portioner rustik mat i en hemtrevlig miljö som som lockar mig tillbaka. Ställen där man känner sig som hemma. Namnet på en av dessa favoriter är Mama's Food Shop, beläget i East Village.


Mama's är en hemtrevlig restaurang som serverar hemlagad soul food. Det är ett oerhört opretentiöst ställe, vilket kan vara en av faktorerna till dess enorma popularitet. Besökarna kommer för den goda maten och den avslappnade stämningen, och det känns som att befinna sig hemma hos en gammal kompis när man slår sig ned vid ett av borden. Personalen kan enklast beskrivas som ett gäng trevliga hipsters runt 25, och när man går fram till disken för att beställa sin kalasmåltid blir man behandlad som en stammis.


Maten är som nämnt mycket god. Fried Chicken och Bacon Wrapped Meatloaf är storsäljarna på menyn, och till varje order får man dessutom en sidorätt (ytterligare en sidorätt kostar en dollar extra). Bland sidorätterna bör potatismoset och restaurangens hemlagade Mac and Cheese nämnas; dessa är enormt goda, och väl värda en extra dollar. Dessutom är portionerna otroligt väl tilltagna, det går inte att besöka Mama's utan att höra förstagångsbesökare häpna över portionsstorlekarna.


Personligen älskar jag Mama's. Det är hemlagad mat med själ när den är som allra bäst. Stämningen är otroligt skön, och portionerna enorma, vilket är allt man kan önska av en enkel opretentiös liten inrättning som denna. Dessutom har dom en BYOB (Bring Your Own Booze)-policy, så när du är i krokarna rekommenderas att du besöker New Beer Distributors och köper ett par pavor öl, vilka du sedan avnjuter tillsammans med Mama's underbara mat.


View Larger Map
Mama's Food Shop
200 E 3rd Street (mellan Ave A och Ave B)
Manhattan

5 comments:

Saltistjejen said...

Kul!
kanske borde testa detta ngngång då! :-) När vi får barnvakt....
Vi bor faktiakt också på Upper East Side! Hahahaaa! Ibland är t o m Manhattan "litet". :-)

Iulia said...

Hej!
Vad kul att hitta ditt blogg! Jag ska till New York 3 juli, det skulle vara trevligt och få lite mer tips. Det är första gång när jag åker till Nyc. Ha en underbart helg.
Hälsningar,
Iulia.

Budgetresande said...

Det här låter absolut som ett ställe för mig!

På väg - en blogg om resor said...

Schysst! Varför har vi så få såna ställen i Sverige?

Emma said...

Kom nyss hem från ett helt UNDERBART New York och jag vill bara tillbaka, NU! Tack för en super bra blogg som gav massor med bra och roliga tips! Vi var tex på detta super mysiga ställe och käkade god köttfärslimpa en kväll. Ett sånt här ställe hade vi aldrig hittat om de inte vore för bloggen! Tack

Post a Comment