Wednesday, March 31, 2010

147. Nussbaum & Wu


Nyligen frågade jag en bekant som växte upp i Queens och pluggade på Columbia University här på Manhattan vilka som är hans absoluta favoritställen i New York. Vi bör ha i åtanke att personen i fråga är en gottegris av rang, och jag förstod snart att hans tips skulle falla antingen på dessert eller fika. Det blev den sistnämnda kategorin, och Nussbaum & Wu är namnet på ett fikaställe han rekommenderade. En Morningside Heights-institution som genom åren försett tusentals Columbia U-studenter med koffein och socker.


Nussbaum & Wu är ett trevligt fik som förutom fikabröd serverar mackor och enklare rätter. Stället är nästan alltid packat med studenter, och ingen annanstans i stan hör man så mycket fysik, litteratur, och politik diskuteras vid borden. Dessutom har denna Morningside Heights-pärla ett mycket läckert ess i rockärmen, nämligen stans godaste Black and White Cookies.


Folk flockar från hela New York till Nussbaum & Wu för att köpa Black and White Cookies, då deras rykte har vuxit något enormt via alla de studenter som praktiskt taget levt på dessa kakor. Förutom dom traditionellt svarta och vita kakorna bakas även moccavarianter, som är minst lika goda som originalen.


Själv kan jag inte besöka Nussbaum & Wu utan att beställa minst en traditionell och en moccavariant av denna delikata kaka. Fiket ligger en bra bit från mitt eget grannskap, men som vi lärt oss från vårt inlägg om Pintaile's så händer det ibland att ett ställe är så pass bra att man inte har något annat val än att lydigt sätta sig på bussen och åka kors och tvärs över stan för att dämpa sötbegäret.

Dessutom serveras Stumptown Coffee, stans godaste kaffe.


View Larger Map
Nussbaum & Wu
2897 Broadway (mellan 113th och 112th Street)
Manhattan

4 comments:

Anonymous said...

En mkt bra sida för oss som ska åka till New York nästa vecka! Uppskattas! /F

Anonymous said...

Black and white cokies ser jättegoda ut! Jag har aldrig fått chansen att prova en men det ska snart bli av. Alla dina fina tips har inspirerat oss (mig och min man) att boka resa till New York i höst! Spännande! Det kommer att bli till hösten (vi läste att det inte är lika varmt då) och vi komer definitivt att ta med dina tips som guide! Tack tack!

Elin

Budgetresande said...

Grymma tips som vanligt!

princess said...

herre. gud. jag skulle äta upp allt där inne. måste till new york!

Post a Comment