Monday, March 29, 2010

146. Welcome to the Johnson's


Vi har tidigare skrivit om dive bars här på Ett annat; risiga små hak med mycket atmosfär där tiden tycks ha stått stilla sedan dom öppnade någon gång i urminnes tider. Ett ställe som nog kan klassificeras som en dive, trots att inriktningen mer är ett tema än en lycklig tillfällighet är Welcome to the Johnson's, en bar som förflyttar dig till ett nerdekat vardagsrum i en småstadsförort cirka 1978. Förorten i fråga heter Lower East Side.


WTTJ kunde lika gärna kallas That 70's Bar, då inredningen är som hämtad från ett tonårshak för drygt tre årtionden sedan. Både baren och möblerna ser ut att kunna rasa samman vilken sekund som helst, TV'n fungerar alltsomoftast inte, och biljardbordet har genom åren fått en fin patina av på tok för många utspillda drinkar. Det är nerdekat och risigt, men har en skön hipsteratmosfär; dekadansen är oerhört medveten, och det är ett avslappnande kul ställe att ta sig ett par eftermiddagsdrinkar.


WTTJ har öppet till 04:00 på morgonen varje dag, och är ett trevligt ställe att antingen börja eller avsluta en utekväll. Det kan bli väldigt trångt mellan 22:00 och 02:00, så vi här på redaktionen väljer att gå dit tidigare eller senare då vi föredrar att få ett bord när vi är ute på äventyr. Urvalet av dryck består av klassiska bardrycker; Pabst och Bud serveras under happy hour för ett par dollar, ett pris som runt niotiden stiger någon dollar eller två.


Personligen tycker jag att WTTJ är en ypperligt fin liten bar. Stilen kanske inte passar alla, men om du gillar superkitschig inredning, småstadsförortsromantik, och billig (men blaskig) öl, ska du definitivt besöka denna lilla inrättning. Dessutom serverar dom Red Stripe.


View Larger Map
Welcome to the Johnson's
123 Rivington Street (mellan Essex och Norfolk Street)
Manhattan

7 comments:

egoistiska egon said...

haha, men ÄLSKA gubben på första bilden!

Daniel said...

Ja, han ar verkligen underbar! :)

Mimsan said...

Helt suverän blogg! Jag verkligen älskar alla era tips! Det ska bli så kul att åka dit snart! Och denhär baren ska absolut besökas!

Marie, Bromma said...

Hej, åker till NY imorgon o har precis hittat er blogg. Ska bo på Upper east side o hittar flera roliga förslag på barer o restauranger, men shoppingen verkar inte vara så kul i den trakten, eller?

Daniel said...

Mimsan: Tack!

Marie: Shoppingen ar OK, det ar mestadels mycket lyxiga och darmed dyrare butiker. Den billigare shoppingen hittar man pa andra platser (union square, east village, etc) Trevlig resa!

cecilia said...

Åh, på WTTJ har jag varit full och glad många gånger. Missminner jag mig eller har de ett Ms Pacman-arkadspel?

Daniel said...

cecilia: Kanonstalle, eller hur? Dom har ett litet arkadspel med flera olika spel pa menyn, varav Ms Pac-Man ar ett.

Post a Comment