Friday, March 26, 2010

145. Buddha Bodai


I ett tidigare inlägg nämnde jag att lunchklubben vi båda på redaktionen är med i besökt ett nytt dim sum-ställe. Lunchklubben är egentligen bara ett gäng vänner som ses ett par gånger i månaden för att äta lunch tillsammans. Vanligtvis går vi till Jing Fong, men på senare tid har vi upptäckt Buddha Bodai, som är en helvegetariskt dim sum-restaurang även den belägen i Chinatown.


Buddha Bodai är till skillnad från Jing Fong inte en renodlad dim sum-restaurang, man kan även beställa vanliga vegetariska kinesiska rätter, men merparten av besökarna går direkt på dim sum-menyn. Upplevelsen kanske inte är lika actionpackad som på Jing Fong; BB är för litet för att det ska få plats med matvagnar, och det är istället bordservering man har att se fram mot. När man sätter sig vid bordet finns där en lista med dom olika dim sum-rätterna, och man fyller helt enkelt i vilka man vill ha.


Som nämnt är det en helt vegetarisk dim sum som serveras på BB; klassiska dim sum-rätter som tripe with black bean sauce (mage med bönsås) finns att tillgå i vegetariska varianter, och det är en ren fröjd att utforska menyn och dom fantasifulla lösningarna på annars väldigt köttbaserade rätter. Man kan dessutom hitta klassiska vegetariska delikatesser som friterad tofu på menyn.


Dom senaste veckorna har lunchklubben träffats allt oftare på Buddha Bodai, och anledningen till detta är inte att vi alla är vegetarianer, utan för att det helt enkelt är otroligt gott. Vi blir ofta sittande i ett par timmar, men kalaset kostar aldrig mer än $15 per person. Själv ser jag alltid till att beställa en order av restaurangens vegetariska jellyfish (ja, du läste rätt, en vegetarisk variant av manet), som är förvånansvärt smaklig.

Lördagar vid 11:00 brukar lunchklubben träffas, om du ser oss är det bara att komma fram och säga hej.


View Larger Map
Buddha Bodai
5 Mott Street (mellan Mosco och Worth Street)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Nu blie en gammal vegetarian som jag riktigt glad!

Budgetresande said...

Låter riktigt bra. Tänk att man måste åka till New York för att äta bra kinamat :)

MVH,
Kristoffer
Min reseblogg

Post a Comment